NissanX89 Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego (edytowane) Xtrail 2017, przebieg 90 tys. Poczytałem o wymianach rozrządu i małej trwałości elementów łańcucha w tych pojazdach. Jedni piszą że 200 tys wymiana, inni 150 a są osoby które musiały wymieniać poniżej 100 tys bo już tarło o obudowę. Nagrałem dźwięk wydobywający się spod pokrywy rozrządu. U mnie dzwonienia nie ma, ale jest jakieś chrobotanie co sekunde. Wymieniać na już czy panikuje? Filmik pod linkiem: https://files.fm/u/8365e8839q Edytowane 6 Lutego przez NissanX89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalp Opublikowano 6 Lutego Udostępnij Opublikowano 6 Lutego hej, Ty też masz taki odgłos jak na filmiku? pytanie czy tak masz na zimnym czy na ciepłym silniku? ja pamiętam jak mój X był nowy i też jakoś na zimnym tak coś brzęczał... panowie z serwisu powiedzieli że to normalne... choć bardziej dżwięczny był ten odgłos.. tu na filmiku ewidentnie klekocze. A wiesz może co mówi instrukcja z tymi wymianami łańcucha? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanX89 Opublikowano 6 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego Tak to w moim, to dźwięk z rozgrzanego silnika. Instrukcja? Chyba 150 tys... ale jakość elementow, doświadczenia innych kierują ku szybszej wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek103 Opublikowano 8 Lutego Udostępnij Opublikowano 8 Lutego Jeżeli jakość łańcucha jest taka jak w 1.2 DIG-T (żona ma taki w Juke) to przy 100 tys. łańcuch był tak naciągnięty, że podczas energicznego przyspieszania potrafił trzeć o obudowę rozrządu. Wymieniony przy 105 tys. i spokój. Koledze w takim samym silniku w Renault Clio łańcuch przeskoczył przy 120 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi