Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

E-Power nie odpala

HubertM
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam następujący problem .

Nowy E-power Qashgai nie odpala. Po prostu nie reaguje na przycisk start . Akumulator podstawowy bardzo szybko się rozładowuje. Zaznaczam ze nie jeżdżę dużo około 20 km dziennie ale wystarczy dzień przerwy i auto jest martwe jak podłączę power bank rozruchowy auto startuje jak by budziło się z głębokiego snu, zaczyna to być dość irytujące . Wcześniej miałem też Qashqai z tym że benzyna przebiegi takie same ale z akumulatorem było wszystko w porządku i nie zawodził.  Czy macie podobne problemy ? Czy po prostu można to zrzucić na małe przebiegi? 

Aku 12v do wymiany gwarancyjnej. Ja wymieniałem, bo nie doładowywał się podczas jazdy.

• Like 1

Godzinę temu, HubertM napisał:

Mam następujący problem .

Nowy E-power Qashgai nie odpala. Po prostu nie reaguje na przycisk start . Akumulator podstawowy bardzo szybko się rozładowuje. Zaznaczam ze nie jeżdżę dużo około 20 km dziennie ale wystarczy dzień przerwy i auto jest martwe jak podłączę power bank rozruchowy auto startuje jak by budziło się z głębokiego snu, zaczyna to być dość irytujące . Wcześniej miałem też Qashqai z tym że benzyna przebiegi takie same ale z akumulatorem było wszystko w porządku i nie zawodził.  Czy macie podobne problemy ? Czy po prostu można to zrzucić na małe przebiegi? 

nowy czyli kupowałeś niedawno? Wersja po lificie? Na zagranicznych forach widzę, że jest jakaś plaga z padającymi akumulatorami właśnie w najnowszych egzemplarzach

• Like 1

U MNIE wymiana aku po 11 m-cach . Opis w  E POWER USTERKI.

Jeśli chodzi o "polifty" to jakoś od tygodnia jest na to akcja serwisowa. Okazało się, że jest błąd w oprogramowaniu cyfrowego licznika (combimeter) i po wyłączeniu samochodu nadal radośnie ciągnie prąd z aku 12v (co skutecznie go rozładowywuje). Dzwonią teraz do klientów i robią aktualizacje oprogramowania, która rozwiązuje ten problem. Do mnie właśnie dzwonili i odstawiłem auto na aktualizacje (chociaż nigdy tego programu nie zauważyłem). Można też samemu zadzwonić i się umówić.