MOSA Opublikowano 9 Lutego Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Witam właścicieli NISANA. Jestem posiadaczem Nisana qashqai j11 z 2016r 1,6l. Mam problem taki że wyłączył mi się elektryczny hamulec do którego przyzwyczaiłem się . Mam prośbę jeśli ktoś posiada wiedzę jak ten hamulec uruchomić to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 Lutego Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Co masz na myśli, że się wyłączył? Sam się nie włącza po wyłączeniu silnika? A może nie da się go włączyć jak stoisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOSA Opublikowano 9 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego WITAM Po ruszeniu hamulec sam się zwalniał a teraz musze nacisnąć przycisk aby się zwolnił. Nie wiem czy ja cos nacisnęłam czy żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 Lutego Udostępnij Opublikowano 9 Lutego No to inna sprawa Hamulec działa - aż za dobrze. Pewnie jakiś czujnik się zepsuł który po ruszeniu zwalnia hamulec. Rozumiem, że nawet mocniejsze ruszenie go nie zwalania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOSA Opublikowano 9 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Tak. Auto nie ruszy a poza tym wyświetla się lampka pomarańczowa z wykrzyknikiem i na przycisku hamulca mruga całym czasem na czerwono lampka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Lutego Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Jedyne co możesz zrobić,to poszukać w ustawieniach między zegarami,może tam jest coś co pozwoli go załączyć.Jeżeli nie ,to stawiam na awarię modułu hamulca i serwis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Warto by było zczytać DTC ( obecne i z przeszłości ), powinno coś wyjść w tym przypdaku i łatwiej będzie zdiagnozować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shogunkk Opublikowano 13 Lutego Udostępnij Opublikowano 13 Lutego Podepnę się pod ten wątek, bo też mam problem z hamulcem ręczny. Mój problem polega na tym, że hamulec sam nie zaciąga się. Auto ma automatyczną skrzynię. Kiedyś po wrzuceniu na P hamulec zaciągał się. Potem zaciągał się czasami, poruszanie lewarkiem powodowało zaciągnięcie hamulca. Teraz muszę ręcznie zaciągać. Czy pod lewarkiem jest jakiś stycznik dający sygnał do modułu hamulca ręcznego czy hamulec dostaje sygnał ze skrzyni biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego Skoro sam mówisz że ruszanie lewarkiem dawało skutek załączenia,może być że jest jakiś stycznik który niedomaga.Albo,pod lewarkiem...albo co gorsza w skrzyni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi