marcinmg Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego Czy macie w tym widoku pozycje oświetlenie otoczenia, bo u mnie tylko światło powitalne a powinny być 2, w menu blokowanie drzwi tylko 4 opcje a powinny być ich 7, kiedy wszystkie z nich występują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Ooooo, widzę że w J12b zrobili to, czego mi osobiście w J12 brakuje, tzn. zamykanie samochodu, jak się oddalę od niego z kluczykiem i-key i automatyczne otwieranie, jak się zbliżę do samochodu z kluczykiem i-key. Bo tak chyba trzeba rozumieć zdjęcie nr 3 ? Mam cichą nadzieję, że będzie w tym zakresie jakaś aktualizacja dla J12 ... W J12 w menu "Oświetlenie" jest jeszcze regulacja oświetlenia nastrojowego (w wersji Tekna+, bo taką posiadam) w menu "Blokowanie drzwi" są tylko dwie pierwsze pozycje. W menu "Wycieraczki" jest dokładnie to samo. Edytowane 11 Lutego przez JaroSz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano 11 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Tak nastrojowe mam ale w menu w tym ekranie na środku i wtedy też mam zmianę koloru i jasności, co do otwierania i zamykania to super rozwiązanie w połączeniu z lusterkami które mogą się otwierać dopiero gdy odpalam samochód. Wycieraczki też mam na maksa. Edytowane 11 Lutego przez marcinmg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vanice77 Opublikowano 11 Lutego Udostępnij Opublikowano 11 Lutego (edytowane) Tak, mam wersje 2025 i to super sprawa, dochodze do auta i auto otwarte, jak odchodzę to sie zamyka. Aby miec pewność że zamknięty to po zamknięciu lusterka sie składają a auto miga migaczami. Bardzo wygodne i super to działa. Edytowane 12 Lutego przez vanice77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus7 Opublikowano Czwartek o 08:22 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 08:22 (edytowane) Cześć, również mam identycznie jak @marcinmg i też uważam, że powinno być więcej opcji dokładnie tak jak napisał. Dzwoniłem do ASO ale tak z pamięci pan nie potrafił powiedzieć. Mam 2024 FL Tekna+ 158km, niby niczego już nie da się do tej wersji dokupić a nie ma tych wspomnianych rzeczy (przeszkadza mi trochę brak automatycznego ryglowania drzwi). Mam jednak auto z Belgii Danii, nie mam pojęcia czy mogą być tego typu kosmetyczne różnice w wyposażeniu, a może bardziej w sofcie, bo nie wierzę, że automatyczne ryglowanie drzwi to jest jakaś niewykupiona opcja przez poprzedniego właściciela. Są jednak różnice na różnych rynkach bo w testówce którą jechałem w PL było koło zapasowe a ja nie mam. Edytowane Czwartek o 08:25 przez Adamus7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaroSz Opublikowano Czwartek o 10:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 10:14 @Adamus7 niezbadane są pomysły wyposażenia Mam J12 przed FL wersja Tekna+, rocznik 2023. W porównaniu z rocznikiem 2022 brakuje: - automatycznego włączania i wyłączania poduszki powietrznej pasażera (zależne od tego, czy miejsce pasażera jest zajęte) - pamięci ustawień fotela pasażera Niby drobnostki, ale księgowy łapki maczał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus7 Opublikowano Czwartek o 15:56 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 15:56 5 hours ago, JaroSz said: - pamięci ustawień fotela pasażera Nie chciałem tego wspominać bo nie chce mi się szukać filmików na YT na dowód, ale przysiągłbym, że pamięci foteli pasażera tam były, a ja też właśnie nie mam, co zauważyłem chyba po tygodniu. Na pewno jakoś przeżyję, ale nie mówcie mi, że do automatycznego ryglowania zamków jest jakiś fizyczny moduł, którego ja nie mam. No niemożliwe. Pozostaje liczyć na to, że może w ASO mi kiedyś wgrają "polski" soft i magicznie się ta opcja pojawi. Przynajmniej wiem, że nie jestem sam i przestaję szukać w menu, bo nie znajdę. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano Czwartek o 16:47 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 16:47 Od czasów po j10 wszyscy piszą w dowolnym modelu, że nie ma ryglowania zamka po przekroczeniu jakieś prędkości, a ciągle ktoś się upiera że jest, że można, że będzie. Sprawdzałem consultem i pulsara i qq j11, i mikrę k14. Nie ma żadnej ukrytej funkcji ryglowania zamka, którą można włączyć. Jeśli nie ma jakieś funkcji do wyboru to takie coś można uzyskać ewentualnie na drodze przeprogramowania modułu za to odpowiedzialnego. I tylko pod warunkiem, że plik do programowania taką funkcję będzie posiadał. Plik, który za kasę pobiera się z Nissana. I jeszcze trzeba wiedziec co pobrać. W J12 też ryglowania nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano Czwartek o 17:48 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 17:48 a w j10 chyba tez nie bylo. nie pamietam juz 😀 był przycisk przy lewarku biegów ostatnio to pamietam w N16 Almera automatycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2o Opublikowano Czwartek o 20:24 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 20:24 Z tego filmu wynika, że w Nissanie j11 jest funkcja ryglowania drzwi. https://www.youtube.com/watch?v=fLmzplR0sRc&t=618s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus7 Opublikowano wczoraj o 07:33 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:33 Próbowałem sposobu z Arii z jakimś dłuższym przytrzymaniem przycisku zamykania drzwi ale nic z tego. Nie ma żadnej opcji w menu ale pamiętałem, że było w instrukcji. Wtedy przeczytałem jeszcze raz a tam "jeśli jest na wyposażeniu". Da się przeżyć ale to trochę żałosne, mając wszystkie inne bezkluczykowe bajery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano wczoraj o 13:27 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 13:27 (edytowane) A ja tak się zastanawiam po co komu to ryglowanie po osiągnięciu jakiejś prędkości ?. Może najpierw warto przemyśleć jak przy zaryglowanych drzwiach po jakiejś kraksie (odpukać) kierowca i pasażerowie wydostaną się z auta? No chyba że ktoś tak bezgranicznie ufa tym elektronicznym bajerom, że w tej sytuacji mało że odblokują zamki, to może jeszcze otworzą drzwi i wypną pasy ? Dodam, że w Pulsarze (Tekna 2014) jest przycisk ryglowania drzwi . Ale przycisk, a nie automat. Edytowane wczoraj o 13:31 przez Bilunia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamus7 Opublikowano wczoraj o 14:55 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 14:55 Przycisk też mam. To się przydaje dla bezpieczeństwa w mieście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huling Opublikowano wczoraj o 16:45 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 16:45 22 godziny temu, JackSet napisał: a w j10 chyba tez nie bylo. nie pamietam juz 😀 był przycisk przy lewarku biegów ostatnio to pamietam w N16 Almera automatycznie Była taka funkcja w j10 w wersji Tekna. Wiem, bo miałem. Teraz to auto ma mój sąsiad i niedowiarkom mogę nagrać filmik, jak działa. Według mnie ta funkcja jest przydatna w mieście. Kuzynce ukradli kiedyś z auta torebkę na skrzyżowaniu. Dodam jeszcze, że mój teść ma taką funkcję w kilkunastoletniej Pandzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu A to moze i tak. Ja mialem wersję Acenta. Niektórym brakuje tej funkcjonalności, inni ją kwestionują. Mnie osobiście nie brakuje, ponieważ od sprzedaży Almery w 2007 juz nie było automatycznego ryglowania w moich Nissanach i mam już odruch. Ale uważam, ze powinna być i to z możliwością ustawienia przez użytkownika różnych parametrow: czasu od uruchomienia lub prędkości. Zgadzam sie, ze różne rzeczy wozi sie czasem na siedzeniu pasażera, a jakby bezpieczniej nie jest na ulicach i parkingach. To samo dotyczy otwarcia drzwi, czy tylko kierowcy, czy wszystkie. W końcu ile to linijek kodu potrzeba? 😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi