Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

multimedia

darekdlugosz
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mam pytanie odnośnie qq 1.3 140 KM n-connecta 2023 r,czy można na dużym wyświetlaczu oglądać video np. filmiki z youtube ?

Można, ale tylko na postoju i jak się jedzie nie więcej niż 5 km/h.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj jakaś aktualizacja wskoczyła. Jeszcze nie sprawdzałem czy coś się wizualnie zmieniło bo ma trwać 15 minut i w tym czasie można opuścić pojazd.

Aktualizacja czego? Jeśli systemu multimedialnego to u mnie nie ma  niestety żądnej aktualizacji, a przydała by się może naprawiła  by błędy które są w systemie.

Może kwestia ustawień? Ja mam ustawione ręczną aktualizacje więc musiałem tam wejść i kliknąć sprawdzenie aktualizacji. Druga sprawa to zawsze mam hotspot z telefonu do YT music i Spotify. Nie wiem czy pobierze aktualizacje przez wbudowaną kartę.  W trakcie powrotu  z pracy było pobieranie potem przygotowywanie aktualizacji i po tym info, że aktualizacja wykona się po zablokowaniu pojazdu czy jakoś tak. 

Miałem  YAK.18.04.77.12M

Teraz jest YAK.18.06.84.12M

Do tej pory nie miałem jakiś problemów z systemem multimedialnym. Na pierwszy rzut oka nie zauważyłem żadnych zmian po aktualizacji. 

Też mam ustawioną ręczną aktualizację. Ale po sprawdzeniu nie było aktualizacji, wydaje mi się że aktualizację powinno pobrać przez wbudowaną kartę, ale sprawdzę jeszcze z ty hotspot z telefonu. Dzięki za informację.

Na 100% nie przez wbudowaną kartę bo na tej karcie są ograniczone pakiety danych. Wbudowana karta służy do systemu e-Call, do odbierania informacji o ruchu drogowym w nawigacji oraz do komunikacji ze smartfonem.

@Robert_B nie wiem jak to działa, ale jak mi aktualizowało mapy, to nie miałem podłączonego telefonu ani innego hotspota do samochodu. Mam wrażenie, że aktualizacja poszła po wbudowanej karcie sim. Chyba, że się mylę ...

A nie mieliście podłączonego do np. domowego Wi-Fi?

U mnie tez pojawił sie tylko komunikat ze pobrana i czy chce zainstalować, ale ulubione w dalszym ciągu nie działają.

Edytowane przez marcinmg

Brak aktualizacji , sprawdzałem wczoraj i dzisiaj  z hotspotem i bez ☹️

Godzinę temu, Robert_B napisał:

A nie mieliście podłączonego do np. domowego Wi-Fi?

No właśnie nie. Nic zewnętrznego nie było podłączone, a mapy zaktualizował.

Godzinę temu, marcinmg napisał:

U mnie tez pojawił sie tylko komunikat ze pobrana i czy chce zainstalować, ale ulubione w dalszym ciągu nie działają.

U minie dalej nie ma aktualizacji 😞. Szkoda że ulubione nie działają myślałem, że jak naprawili ten błąd z asystentem parkowania to i ulubione naprawili. Trzeba by pisać na bok_nissan@astara.com może w kolejnej to poprawią. 

14 minut temu, JaroSz napisał:

No właśnie nie. Nic zewnętrznego nie było podłączone, a mapy zaktualizował.

Ta aktualizacja mapy też zrobiła nowsze? Tu w ogóle jest coś takiego jak aktualizacja map skoro mamy mapy Google?

32 minuty temu, Lps napisał:

Tu w ogóle jest coś takiego jak aktualizacja map skoro mamy mapy Google?

Nie wszyscy mają mapy Google :) Wersja 12b ma inne oprogramowanie multimediów. Mapy Google to ja mam jak podłaczę Android Auto ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Mam pytanie odnośnie systemu multimedialnego w j12. Widzę że są różnej wielkości wyswietlacze radia. Jeden z dwoma pokrętłami po bokach - najmniejszy. Jeden z pokrętłem po środku i trzeci bez największy, jeśli dobrze zwróciłem uwagę. Mogę prosić o opis czym się różnią? 

Są dwa rodzaje wyświetlaczy: z dwoma pokrętłami i z jednym. Nie ma wyświetlacza bez pokrętła.

Wyświetlacz z jednym pokrętłem jest na dwóch różnych oprogramowaniach. W J12b oprogramowanie oparte jest na Androidzie

Edytowane przez JaroSz

• 2 tygodnie później...