Stas Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Od 15 lat korzystam z nawigacji Auto mapa, nigdy nie miałem niespodzianki. Ciekawi mnie jakie macie doświadczenie z nawigacją Nisana, jak się aktualizuje, czy należy udostępnić łącze komórkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Używam TomTom i Android Auto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Od kiedy pamiętam używam Auto Mapy, tyle że na Modekomie 7" z WinCE na pokładzie. Mam w Pulsarze navi wbudowaną, ale jazda na tym to było jakieś nieporozumienie, bo aktualizacja dróg, to była masakra. Już nie wspomnę, że od ok. 3 lat Nissan zaprzestał wydawanie nowych map (kart) do NC3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exopel Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego jeżdżę na Yanosiku, ale przed dłuższą trasą lubię porównać to co proponuje z tym co pokazują google. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaren23 Opublikowano 15 Lutego Udostępnij Opublikowano 15 Lutego Dzisiaj jechałem przez Szwajcarię na fabrycznej navi. Bez zastrzeżeń do celu, ale muszę przyznać, że nie było raczej alternatywnych dróg, więc pewnie z Google byłoby to samo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 17 Lutego Udostępnij Opublikowano 17 Lutego Oryginalna nawigacja i czasami Google Maps. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Przenigdy na samej wbudowanej, nieaktualna, potrafi się zgubić, zwłaszcza w dużym mieście (Wiedeń), potrafi prowadzić dziwnymi drogami, proponuje objazdy które tylko wydłużają drogę. Jeśli jest alternatywa to korzystać z innej mapy / nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_t Opublikowano 26 Lutego Udostępnij Opublikowano 26 Lutego W dniu 23.02.2025 o 15:50, Hetman72 napisał: Przenigdy na samej wbudowanej, nieaktualna, potrafi się zgubić, zwłaszcza w dużym mieście (Wiedeń), potrafi prowadzić dziwnymi drogami, proponuje objazdy które tylko wydłużają drogę. Jeśli jest alternatywa to korzystać z innej mapy / nawigacji. w zeszłym roku objechałem na fabrycznej navi do Włoch i spowrotem. W tym również dojazd do hotelu w centrum Wiednia w drodze powrotnej. Nie zgubiła się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hetman72 Opublikowano 1 Marca Udostępnij Opublikowano 1 Marca W dniu 26.02.2025 o 08:02, maro_t napisał: w zeszłym roku objechałem na fabrycznej navi do Włoch i spowrotem. W tym również dojazd do hotelu w centrum Wiednia w drodze powrotnej. Nie zgubiła się Przez rok jeździłem na wbudowanej i było w miarę OK, a potem nieszczęsny wyjazd do Słoweni przez Wiedeń w sobotę, ja cię pierd...e, 2h kręcenia się po korkach wmieście bo nawigacja nie mogła się zdecydować. W końcu podłączyliśmy telefon córki do AA i to załatwiło problem (na moim miałem w Austrii kłopoty z Internetem). Dodatkowym problemem np. są nieaktualne drogi w Polsce np. nad morze do Koszalina, jazda nie jest przyjemna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca A wiecie czy w T33 (rok modelowy 2024) są szanse na update navi / multimediów do takich jakie są w QQ 2024? Dziś dostałem QQ jako auto zastępcze i przyznam, że fabryczne mapy google są ekstra, szczególnie opcja wrzucenia jej między zegary, czego nie da się zrobić podłączając się przez CarPlay albo AA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 4 Marca Udostępnij Opublikowano 4 Marca (edytowane) Mam poważne podejrzenia że nie. Byłbym bardzo zdziwiony gdyby to zrobili i szczęśliwy. To co mamy teraz to w sumie trochę z Google współpracuje może jest jednak nadzieja. Edytowane 6 Marca przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Pytałem o to podczas przeglądu i dostałem odpowiedź, ze raczej tak, ale termin nieznany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabi84 Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca No byłoby ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Ja jeżdżę na mapach Google. Do wyglądu tej nissanowskiej nie mogę się jakoś przekonać. Jakoś mało czytelna jak dla mnie. Najbardziej brakuje wyświetlania wskazówek z navi Google (AA) na wyświetlaczu HUD. Niestety przed zakupem auta nie sprawdziłem tego. A wcześniej trochę jeździłem Mazdą CX-5 - AA tak samo przez kabel - i tam elegancko wyświetlały się wskazówki z navi na HUD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJacek Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca (edytowane) Fajnie jakby zaktualizowali ten system, pożyjemy zobaczymy. Tak na marginesie to są takie funkcjonalności w aucie i w systemie enertiment która są jakby oczywistością a nie są stosowane wszędzie, nie bardzo to rozumiem, producenci chcą się wyróżnić czy coś chcą mieć jako nowość w nowszej wersji. np. W KiA nie miałem połączenia automatyczny wycieraczek z włączeniem świateł, za to zamek się przy 40 zamykał a w nissanie na odwrót. Edytowane 6 Marca przez JJacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej Opublikowano 15 Marca Udostępnij Opublikowano 15 Marca Jeżdżę głównie po Krakowie i często też po małopolskich lokalnych drogach. Nawigacja Nissana momentami się gubi i słyszę komunikat "brak danych kartograficznych" mimo że ja wiem, że tam jest droga bo nią jadę i google mapy też wiedzą 😀 Z mojego krótkiego doświadczenia do miasta i na ekspresówki nawigacja Nissana daje radę, ale jak ktoś jeździ bardziej po lokalnych, podmiejskich drogach to bardziej bym ufał google mapom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi