Jaco04 Opublikowano 16 Lutego Udostępnij Opublikowano 16 Lutego Witam, jestem posiadaczem Nissan Micra V 1.0 IG-T 100KM 74kW. Posiadam problem z odcięciem mocy na około 2 sekundy podczas jazdy powyżej 115 km. Mimo, że wciskam gaz- prędkość spada. Czasami spadnie na ułamek sekundy, a czasami na 2 sekundy. Bywa również, że przy wjeździe na autostradę, gdy rozpędzam auto, dzieje się to samo. Byłem w serwisie nissana, niestety nie znaleźli żadnego problemu a fakturę wystawili. Stwierdzili, że samochód jest sprawny. Miał ktoś podobny problem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micra_k14 Opublikowano 20 Lutego Udostępnij Opublikowano 20 Lutego Cześć, od października jeżdżę taką samą micrą i ostatnio 2 razy miałem taki efekt, nie wiem jaką miałem wtedy prędkość, ale raczej poniżej 100. Jechałem ze stałą prędkością i nagle, na moment odcięło moc. Zastanawiam się, czy nie wiązać tego z niską temperaturą powietrza - było wtedy około -10, może coś w paliwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaco04 Opublikowano 23 Lutego Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Ja zmagam się z tym problemem od grudnia i mieszkam w Holandii. Tutaj nie ma takich mrozów, więc niska temperatura odpada. Po głowie chodzą mi dwie rzeczy. Radar albo przepustnica. Tylko nie chcę na ślepo wszystkiego wymieniać. Dlatego może ktoś już miał i znalazł lekarstwo na tą dolegliwość ;D Bo z dostępnością części zamiennych to jest jakaś porażka. Po wszystko zgłaszać się do serwisu nissana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spirosun Opublikowano 23 Lutego Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Trzeba podłączyć kompa i jechać żeby uchwycić moment braku mocy, odczytać parametry i dojść z logów dlaczego tak się dzieje. Szkoda czasu na zgadywanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi