raffi742 Opublikowano 24 Lutego Udostępnij Opublikowano 24 Lutego Mam j11 13 bezyna 160hp wyswietla mi sie check engine kontrolka po podpieciu kostki obd wyswietla problemy z filtrem czastek stalych . Co moze byc nie tak auto jest zv2019r jezdze nim trzy lata i to po autostradach takze o zapchaniu nie powinno byc mowy moj mechanik chyba nie ogarnia za bardzo tematu i co chwila sprawdza jakies sensory a kontrolka dalej sie pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasak76 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego W 1,3 benzyna nie masz dpf_a. U mnie bylo podobnie. Kod usterki P2453. Co chwilę check engine. Proste diagnozy Obd tak tłumaczyły jak u ciebie, że problem z filtrem cząstek stałych. Tymczasem winny był czujnik ciśnienia spalin. Jest on blisko turbo i przez temperaturę pada. U mnie przez Obd pokazywał ujemne ciśnienie jeszcze przed rozruchem, więc po odpaleniu miałem od razu check. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAPIK98 Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Jestem od niedawna właścicielem Qashqajq 1,3 160 koników i przed zakupem orientowałem się , czy ten silnik ma filtr cząstek stałych .Opinia serwisu w Chorzowie ? Ma . nie pamiętam jego fachowej nazwy . Na dzień dzisiejszy ,autko ma przejechane 74 000 i żadne niepotrzebne kontrolki się nie świecą , oby tak dalej . Acha , zapomniałem , to mój pierwszy post i jeżeli będę pewny swojej opini , to się z nią podzielę .Pozdrawiam z Katowic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinmg Opublikowano 25 Lutego Udostępnij Opublikowano 25 Lutego Filtr GPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi