micra03 Opublikowano 3 Marca Udostępnij Opublikowano 3 Marca Witam. Micra 03' 1.2 poj. Pojawił sie problem z odpalaniem zimnego auta. Nie chciał się wkrecić na obroty i silnik kulał. Po przytrzymaniu gazu przez chwilę zaczynał pracować normalnie. Wczyszczono przepustnice i map sensor. Na razie nie stwierdzono powyższych objawów. Ale nie wiem, czy korekty dawek paliwa i oscylacja sondy są prawidłowe. Blędu zadnego na razie nie ma. Przy problemach z odpalaniem też nie było. Zamieszczam zdjecia z programu car scaner. Zrobione na cieplym silniku, przy ok 650 obr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 5 Marca Udostępnij Opublikowano 5 Marca Za sterowanie silnikiem zgodnie z zapisanymi mapami odpowiada ECM. Jeśli coś się dziej epowinny być DTC ( aktywne jak i te z przeszłości ) Na basie tego można coś powiedzieć nie posiadajać pojazdu na stanowisku diagnostycznym. W tak starym samochodzie bez DTC lub i pojazdu na warsztacie cieżko jest coś powiedzieć.. a ja nie lubie wróżenia z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micra03 Opublikowano Czwartek o 06:11 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 06:11 (edytowane) 15 godzin temu, OsobaNN napisał: Za sterowanie silnikiem zgodnie z zapisanymi mapami odpowiada ECM. Jeśli coś się dziej epowinny być DTC ( aktywne jak i te z przeszłości ) Na basie tego można coś powiedzieć nie posiadajać pojazdu na stanowisku diagnostycznym. W tak starym samochodzie bez DTC lub i pojazdu na warsztacie cieżko jest coś powiedzieć.. a ja nie lubie wróżenia z fusów. Oki, nic nie wywala. Auto dostanie nowy czujnik w dolocie. Tu pytanie, czy jest tylko ten w obudowie filtra, czy jeszcze gdzies jest jakis? Zobaczymy, czy bedzie jakas roznica. Bo spalanie w cyklu miejskim nie miesci sie w 10 L a to chyba troche za duzo. Edytowane Czwartek o 06:29 przez micra03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi