Adamos351 Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Witam mam pytanie chodzi o auto klima.jak zrobię auto i ustawione mam 18 stopni to nie ma dużej prędkości nawiewu tylko sa caly czas 2 kreski i tak się uczymuje czy to normalne w qashqai 2022 rok 1 minutę temu, Adamos351 napisał: Witam mam pytanie chodzi o auto klima.jak zrobię auto i ustawione mam 18 stopni to nie ma dużej prędkości nawiewu tylko sa caly czas 2 kreski i tak się uczymuje czy to normalne w qashqai 2022 rok I czy jak jest 0 stopni na dworze i 20 zrobione w aucie to też tak mocno grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobra Opublikowano 6 Marca Udostępnij Opublikowano 6 Marca Tak . Bardzo szybko robi się gorąco . Ktoś pisał kiedyś ,że ASO wgrywało mu jakąś aktualizację . Ale czy to prawda to nie wiem . Róznica temperatur jest duża i przypuszczam ,że dlatego mocno się nagrzewa aby w całym samochodzie zrobiło się te 20 stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos351 Opublikowano 6 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca A Auto klima też tak macie że 18 zrobione i są 2 kreski nawiewu,dopiero złącza się pełen nawiew jak zrobię na całkiem chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_t Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca ta klima w qashqai'u działa dosyć specyficznie. Albo mocno grzeje, albo mocno chłodzi. Ja po odbiorze auta miałem tak, że na każdym ustawieniu poza LOW, nawet na 16 stopni, grzało, a na LOW chłodziło jak szalone. ASO zrobiło jakąś kalibrację i jest lepiej, ale i tak nie idealnie. Ja nie używam trybu auto. Mam nawiew ustawiony na szybę, albo szybę+nogi, prędkość wiatraka na 1 i reguluję tylko temperaturą, zazwyczaj ustawienie około 19 stopni jest wtedy OK. Latem jak jest upał to najwyżej zwiększam jeszcze siłę nadmuchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrade Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 32 minuty temu, maro_t napisał: Ja nie używam trybu auto. Mam nawiew ustawiony na szybę, albo szybę+nogi, prędkość wiatraka na 1 i reguluję tylko temperaturą, zazwyczaj ustawienie około 19 stopni jest wtedy OK. Latem jak jest upał to najwyżej zwiększam jeszcze siłę nadmuchu. Ja robię identycznie. A tryb auto to dla mnie porażka działa tak jak opisuje: 12 godzin temu, Adamos351 napisał: Auto klima też tak macie że 18 zrobione i są 2 kreski nawiewu, dopiero złącza się pełen nawiew jak zrobię na całkiem chłodno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro_t Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 17 minut temu, Andrade napisał: Ja robię identycznie. A tryb auto to dla mnie porażka działa tak jak opisuje: nie ma co się przejmować. QQ to mój trzeci samochód z automatyczną klimą, jeśli dobrze liczę i w każdym to działa jakoś nie tak jakbym chciał i się spodziewał i kończy się na używaniu tego jak zwykłej klimy manualnej. W qashqai'u przynajmniej klima jest bardzo wydajna, potrafi mocno grzać i mocno chłodzić jak trzeba. Tak, że praktycznie nie mam potrzeby używać prędkości wiatraka większej niż 2. Nawet latem we Włoszech w upały po 40 stopni drugi bieg wystarczał w zupełności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamos351 Opublikowano 7 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca Aha czyli trzeba się nauczyć z tym żyć😁😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JackSet Opublikowano 7 Marca Udostępnij Opublikowano 7 Marca 16 godzin temu, Adamos351 napisał: A Auto klima też tak macie że 18 zrobione i są 2 kreski nawiewu,dopiero złącza się pełen nawiew jak zrobię na całkiem chłodno. w T33 działa identycznie 4 godziny temu, maro_t napisał: ta klima w qashqai'u działa dosyć specyficznie. Albo mocno grzeje, albo mocno chłodzi. Ja po odbiorze auta miałem tak, że na każdym ustawieniu poza LOW, nawet na 16 stopni, grzało, a na LOW chłodziło jak szalone. ASO zrobiło jakąś kalibrację i jest lepiej, ale i tak nie idealnie. Ja nie używam trybu auto. Mam nawiew ustawiony na szybę, albo szybę+nogi, prędkość wiatraka na 1 i reguluję tylko temperaturą, zazwyczaj ustawienie około 19 stopni jest wtedy OK. Latem jak jest upał to najwyżej zwiększam jeszcze siłę nadmuchu. co prawda nie mialem w T33 problemów jak opisujesz, ale ustawienia i działanie identyczne jak opisujesz mam zastosowane (nawiew z kratek używam sporadycznie), z tym ze ustawiam zimą 17.5 lub 18, a latem 19 lub 20 i nawiewem reguluje od 1 do 3. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi