Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Priorytet Ster Klim

Adamos351
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pokazuje się komunikat Priorytet Ster Klim,wyczytałem że jak mam włączony Start Stop to nie powinien się pokazywać ten komunikat jak jest u was...

Jak masz wyłączony SS to komunikat się nie pokazuje. Przy włączonym SS komunikat pokazuje się i informuje, dlaczego na postoju SS nie wyłączył silnika.

Instrukcja użytkownika strona 265

Wszystko będzie działało :) 

Klima schłodzi Ci wnętrze pojazdu do zadanej przez Ciebie temperatury, ustaną warunki priorytetu klimatyzacji (jaki to algorytm, to nie mam pojęcia) i SS zadziała normalnie. Przerabiałem to zeszłego lata, wszystko działa.

Edytowane przez JaroSz
  • Like 1

No ok mam nadzieję dzisiaj trochę jeździłem po miescie wydawało mi się że temp już powinna być,ale ok zobaczymy z czasem.

A tak odbiegając leci wam woda z tłumika ,jeżdżę głównie po miescie.

Oprócz temperatury magiczny system Nissana musi jeszcze stwierdzić, czy akumulator jest odpowiednio naładowany :) 

Woda z tłumika na krótkich trasach i przy niskich temperaturach to norma. Różnica temperatur wewnątrz wydechu i na zewnątrz :) Fizyka

34 minuty temu, JaroSz napisał:

Oprócz temperatury magiczny system Nissana musi jeszcze stwierdzić, czy akumulator jest odpowiednio naładowany :) 

Woda z tłumika na krótkich trasach i przy niskich temperaturach to norma. Różnica temperatur wewnątrz wydechu i na zewnątrz :) Fizyka

Ale jak wyłacze klime to od razu się wyłącza silnik

Pomajstruj jeszcze z kierunkami nawiewów (np. wyłącz nawiew na szybę przednią), bo przy niektórych ustawieniach klima pozwala na zadziałanie S/S, a przy innych nie pozwala (osuszanie szyby).
Jest coś o tym w instrukcji (albo było, jak miałem J11).

Edytowane przez aquariusmax

16 minut temu, aquariusmax napisał:

Pomajstruj jeszcze z kierunkami nawiewów (np. wyłącz nawiew na szybę przednią), bo przy niektórych ustawieniach klima pozwala na zadziałanie S/S, a przy innych nie pozwala (osuszanie szyby).
Jest coś o tym w instrukcji (albo było, jak miałem J11).

Spoko dzisiaj już było ok przy ale na dworze było 10 stopni,zobaczymy jak będą upały...Ale dzięki za poradę...