bororwski199 Opublikowano 11 Marca Udostępnij Opublikowano 11 Marca Witam , jestem posiadaczem almery 1.5 benzyna z gazem. Grubo przejechane 325tyś km. Problem : Problem 1 - Auto odpala od strzała ale po kilku minutach obroty zaczynają skakać i wracać do normy. Przy odpaleniu na zimno wskazówka pokazuje 1200 obrotów , a jak się rozgrzeje jest poniżej 1000 , ok.800. Często jak staje na światłach to zaczynają skakać , kilka razy się zdarzyło że zgasł śilnik. Jakby ktoś znał przyczynę to proszę o pomoc. Problem 2 - Pali olej ok. 1l na 4 tyś km. - z tym raczej nic nie zrobię (ma swoje lata) Problem 3 - Miałem sytuacje że czuć było benzynę i przez cały dzień jazdy ilość km do przejachania na benzynie do pustego baku się nie zmieniał , co mnie zastanawiało ale po 2 dniach nagle coś się odblokowało i komputer pokazywał że mogę przejechać 40km mniej niż ostatnio ( wywnioskowałem że może coś było z przepływem paliwa , jakiś paproch się dostał czy coś) Problem 4 - Sumując te 3 problemy pod maską w okolicy bagnetu widać świeży nalot i przy korku wlewu oleju. Zastanawiam się czy to może być problem z pompą paliwa. Niedługo pewnie zajrzę do warsztatu ale przed tym chciałem poszukać rozwiązania tutaj. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi