Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Almera 1.5 Benzyna / gaz - Problem z gaśnięciem.

bororwski199
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , jestem posiadaczem almery 1.5 benzyna z gazem. Grubo przejechane 325tyś km. 

Problem :

Problem 1 - Auto odpala od strzała ale po kilku minutach obroty zaczynają skakać i wracać do normy. Przy odpaleniu na zimno wskazówka pokazuje 1200 obrotów ,  a jak się rozgrzeje jest poniżej 1000 , ok.800. Często jak staje na światłach to zaczynają skakać , kilka razy się zdarzyło że zgasł śilnik. Jakby ktoś znał przyczynę  to proszę o pomoc. 

Problem 2 - Pali olej ok. 1l na 4 tyś km. - z tym raczej nic nie zrobię (ma swoje lata)

Problem 3 - Miałem sytuacje że czuć było benzynę i przez cały dzień jazdy ilość km do przejachania na benzynie do pustego baku się nie zmieniał , co mnie zastanawiało ale po 2 dniach nagle coś się odblokowało i komputer pokazywał że mogę przejechać 40km mniej niż ostatnio ( wywnioskowałem że może coś było z przepływem paliwa , jakiś paproch się dostał czy coś)

Problem 4 - Sumując te 3 problemy pod maską w okolicy bagnetu widać świeży nalot i przy korku wlewu oleju. 

Zastanawiam się czy to może być problem z pompą paliwa. Niedługo pewnie zajrzę do warsztatu ale przed tym chciałem poszukać rozwiązania tutaj. 

Pozdrawiam