Damiano9911 Opublikowano 17 Marca Udostępnij Opublikowano 17 Marca Witam. Od ponad miesiąc jestem posiadaczem Pulsar'a z 2016r z silnikiem 1.5dCi i mocy 110km. Auto ma nalotu około 160tyś. Po zakupie zrobiony rozrząd+olej+filtry. Po przejechaniu około 1100 km musiałem zaświecił się komunikat o niskim stanie oleju i musiałem dolać około 0.2L i teraz moje pytanie czy te śilniki tak mają? Jeśli tak to jaka jest graniczna wartość jaką można uznać za prawidłową ? Do tej pory miałem HDI i nigdy nie dolewałem oleju między wymianami z stąd moje ździwinie. Dziękuje za odpowiedź Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano 18 Marca Udostępnij Opublikowano 18 Marca Masz w instrukcji obslugi opisane ile wypija na 1000km. Nie pamietam dokladnie ale to 0.5 albo 0.6 L na 1000km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano9911 Opublikowano 18 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca Dziękuje za odpowiedź. Niestety wraz z autem nie miałem instrukcji obsługi. Ciężko też o taką w wersji PDF. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi