Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dziwna praca auta podczas jazxy

Cryochase
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, 

stałem się posiadaczem zetki około msc temu. Auto bajka, prowadzi się super, jeździ się jeszcze lepiej ale do dzisiejszego powrotu do domu. 
wracając z pracy jadę ok 40km autostradą i resztę 60km normalnymi drogami, wyjeżdżając z autostrady mam dwupasmówkę i dałem Zetce po garach, po czym zauważyłem że ciśnienie oleju zaczęło szwankować bujać się od 30-60 i nawet w niektórych miejscach dosłownie kreskę/dwie później 30 w zakrętach a stawiając na światłach spadało później 30 o wiele i wracało zaraz znów na ok 40, gdzie przy 100km miałem ok 60psi. Zauważyłem również że zaczęła ciszej gadać po wkręceniu jej na 3kRPM oraz jakby mocy jej brakowało chociaż może to tylko moje odczucie. 
po przyjeździe pod dom ciśnienie było 30psi, sprawdzałem czy nic nie kapie spod auta ale nie widać bo pokrywa nawet nie puści od spodu. 
Rocznik 2008 revup - 98k mil przebiegu i nie zrobiłem jeszcze oleju i filtra, ponieważ spełniłem te “marzenie” przypadkowo i od tamtej pory zrobiłem 2k mil a nie miałem jak do tego przysiąść bo tu praca i miałem wyjazd za granicę.
nie dawałem jej po garach na zimnym czekałem aż się nagrzeje itd

Tutaj już pod domem i po paru minutach siedzenia w aucie. 

IMG_3787.png

IMG_3788.png

Edytowane przez Cryochase
Dodanie treści