Eiksyt Opublikowano Piątek o 11:31 Udostępnij Opublikowano Piątek o 11:31 Witam. Mam delikatny wyciek z kołnierza filtra oleju przy bloku silnika. Mechanik mówi że jedyna opcja to wymiana tego elementu. Da się to uszczelnić jakoś inaczej?https://zapodaj.net/plik-K86YKs4mpw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano wczoraj o 07:39 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:39 Spróbuj dokręcić filtr pewnie coś jest pod uszczelką . Ewentualnie lekko odkręcić na zimnym silniku aż zacznie lekko olej spływać i ponownie zakręcić . Jest jeszcze opcja że filtr został krzywo nakręcony na gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano wczoraj o 08:41 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 08:41 Chyba że wyciek z chłodniczki oleju... One mają uszczelnienia ale nie wiem jak wygląda sprawa w tym silniku bo u siebie mam 1.6dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi