Eiksyt Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Witam. Mam delikatny wyciek z kołnierza filtra oleju przy bloku silnika. Mechanik mówi że jedyna opcja to wymiana tego elementu. Da się to uszczelnić jakoś inaczej?https://zapodaj.net/plik-K86YKs4mpw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Spróbuj dokręcić filtr pewnie coś jest pod uszczelką . Ewentualnie lekko odkręcić na zimnym silniku aż zacznie lekko olej spływać i ponownie zakręcić . Jest jeszcze opcja że filtr został krzywo nakręcony na gwint. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batman404 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Chyba że wyciek z chłodniczki oleju... One mają uszczelnienia ale nie wiem jak wygląda sprawa w tym silniku bo u siebie mam 1.6dci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eiksyt Opublikowano 30 Marca Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca Niestety odkręcenie i do kręcenie nie pomogło. Zastanawiam się nad wymiana filtra tylko tak bez z rzucania oleju. Dużo ucieknie oleju jak zamianie filtry bez spuszczenia oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruno Opublikowano 30 Marca Udostępnij Opublikowano 30 Marca Śmiało możesz odkręcić poleci może 50/100 max mililitrów jak moasz olej na dolewkę to mała strata. Kup jakiś markowy filtr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi