Radko Opublikowano Piątek o 13:44 Udostępnij Opublikowano Piątek o 13:44 Witam. Niedawno padł mi nawiew w Nissanie Qashqai J10 2.0 2007 - po problemach z mechanikiem wymienione zostały wentylator, rezystor i polutowane kabelki, które najprawdopodobniej spowodowały spięcie. Wszystko fajnie, zaczęło dmuchać jak fiks, tyle że nawiew "na siebie" z prawej strony dmucha tylko i wyłącznie na zimno a z prawej normalnie da się regulować temperaturę (klimatyzacja dwustrefowa). Czytałem coś o kalibrowaniu nawiewu ale zbyt mało informacji, źle to robię albo po prostu problem tkwi w czymś innym. Nie chcę znów dodawać auta do mechanika bo ostatnio to ulubione miejsce tego samochodu po 3 latach użytkowania. Macie jakieś porady? Dzięki za wszelką pomoc! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano Piątek o 19:55 Udostępnij Opublikowano Piątek o 19:55 Regulacja nawiewu 9 Grudnia 2024 w J10 (2007-2013) W temacie jak wyżej załączony jest pik "HAC" - sterowanie nawiewami , po przeczytaniu można próbować szukać przyczyny samodzielnie (znając podstawy elektrotechniki i automatyki). Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi