OzzyTheCat Opublikowano Niedziela o 07:26 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 07:26 Dzień dobry szanowni forumowicze. Mam problem ze swoim Xtrialem. Auto kupiłem z przebiegiem 54 tys. Generalnie względnie niski przebieg. Problem mam następujący. Auto resoruje na prostej drodze. Gdy jadę na niskich prędkościach - między 10 - 50km/h na siedzeniu kierowcy podskakuję delikatnie. W kabinie nic nie słychać. Szmerów zero. Z zawieszenia też żadne dźwięki nie dochodzą. Na drogach wyboistych auto zachowuje się całkiem normalnie - wręcz wzorcowo (ale to podejrzewam, że na zasadzie "jak boli cię palec to uderz się w głowę i cię przestanie" ). Czyli jadę prosto na niskich prędkościach to mnie lekko podbija. Przed kupnem tego nie zauważyłem bo testowałem auto głównie na nierównych drogach żeby sprawdzić zawias Nie jest to jakieś nasilone ale działa bardziej na psychikę. Pojechałem do wulkanizatora wyważyć koła. Goście wyrównali ciśnienie i wyważyli całość jednak problem dalej jest. Czy możliwe, że zwalili robotę? A może opony są złe? (Mimo że niby z zewnątrz tak jak na nie patrze to wydają się ok?) Ktoś się z czymś podobnym spotkał? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano Niedziela o 10:43 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:43 To złożony problem: wyważenie, opony, felgi, tarcze hamulcowe, extremalnie: uszkodzone zawieszenie, np po wypadku (geometria). Pozostaje krok po kroku diagnozować. Np wymieniając koła na inne z innymi oponami. Czy efekt jest liniowy czyli m szybciej jedziesz tym bardziej się nasila. Czasem auto "rezonuje" przy jakiejś prędkości bp no uszkodzony/krzywy jest jakiś element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi