Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Spasowanie szczelin i słabe wykonanie naprawy w aso

GregorV12
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pytanie odebrałem z aso auto po naprawie z szkody sprawcy, ale do ich pracy mam wiele do życzenia, według mnie robota słaba, czy ktoś ma znajomego w aso i wie jak podejść do tematu i zareklamować im to:

1. Źle spasowany zderzak
2. Źle spasowana klapa bagażnika nierówne szczeliny różnica 5mm
3. 2 dziury w klapie bagażnika prawdopodobnie blacharz jak przykręcał ramkę rejestracji zrobił dziury nie w tym miejscu i tak zostawił
4. Krzywo przyklejony znaczek/emblemat nissana
5. Osłona w wewnętrznej części klapy jest źle spasowana bądź spinki nie trzymają, można ją dowolnie odginać
6. W wycenie szybą tylna była podobno wymieniona i lakierowana na nową, niestety jest cała porysowana w gorszym stanie niż była oryginalna.
7. Tylny lewy błotnik jest w innym kolorze niż tylne lewe drzwi na których nie widać cieniowania.

4 godziny temu, GregorV12 napisał:

Witam , mam pytanie odebrałem z aso auto po naprawie z szkody sprawcy, ale do ich pracy mam wiele do życzenia, według mnie robota słaba, czy ktoś ma znajomego w aso i wie jak podejść do tematu i zareklamować im to:

W takim razie dlaczego odebrałeś auto i podpisałeś kwity, skoro miałeś poważne zastrzeżenia do wykonanej naprawy. Teraz ASO zgarnie kasę od ubezpieczyciela, a Ty w tej sytuacji nie za bardzo masz szansę coś ugrać.
Trzeba było nie odbierać auta, a w razie problemów z ASO zamówić rzeczoznawcę

2 godziny temu, Bilunia napisał:

W takim razie dlaczego odebrałeś auto i podpisałeś kwity, skoro miałeś poważne zastrzeżenia do wykonanej naprawy. Teraz ASO zgarnie kasę od ubezpieczyciela, a Ty w tej sytuacji nie za bardzo masz szansę coś ugrać.
Trzeba było nie odbierać auta, a w razie problemów z ASO zamówić rzeczoznawcę

Gość który wydawał mi auto najpierw dał mi kwity do podpisania a później wydał auto, a że mi się spieszyło bo do domu miałem 3 godziny drogi to mogłem na spokojnie następnego dnia go obejrzeć, pytałem go o gwarancję na wykonaną usługę to mam 2 lata. Na miejscu dopiero szczeliny pomierzyłem Sieniawka i jest źle spasowany dodatkowo ściągnąłem rejestrację i dopiero wtedy zauważyłem 2 dziury w klapie.