Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

kontrolka od poduszki powietrznej pasażera modelu e-power

maciej134
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, czy żółta kontrolka od poduszki powietrznej pasażera modelu e-power z 2024 roku powinna się święcić cały czas? System automatycznie włącza lub wyłącza poduszkę w zależności kto siedzi na przednim fotelu.

nie.

jest to opisane w instrukcji. też mnie to zaciekawiło kiedyś 🤔

Screenshot_20250324-115611_Word.thumb.jpg.1d6cd9fe0b0b06059ce0317b9eef5836.jpg

U mnie system automatycznie włącza lub wyłącza poduszkę w zależności od obciążenia na na przednim fotelu. Nie mam fizycznego wyłącznika.

dokładnie tak. kontrolki informuja o stanie systemu i czy poduszka pasażera jest deaktywowana czy nie, jesli jest wpięty fotelik. Pytanie było o czas :) a tam jest wszystko opisane.

W dniu 24.03.2025 o 17:00, JackSet napisał:

kontrolki informuja o stanie systemu

Piszesz o kontrolce na zegarach przed kierownicą która informuje o tym czy system działa. Ona się zapala i gaśnie po kilku sekundach. Mam wrażenie że koledze wyżej chodzi o kontrolkę ON / OFF która jest obok wstecznego lusterka. Ona się zawsze świeci (raz ON raz OFF) w zależności od tego czy jest pasażer czy go nie ma (lub jest lekki)

• Upvote 1

czy tak trudno zajrzeć do instrukcji?

Screenshot_20250325-224206_Word.thumb.jpg.0818ecaf0d0cfd4da946deeabc9c31f6.jpg

Screenshot_20250325-224904_Word.thumb.jpg.b15381fbd80fa6c4eb75bc90cdeca542.jpg

Edytowane przez JackSet

Panowie trzeba rozmawiać. Kolega będzie pewnie wdzięczny za informacje.

• Upvote 1

20 godzin temu, JackSet napisał:

czy tak trudno zajrzeć do instrukcji?

Złośliwości nie są chyba tutaj potrzebne :) Mam wrażenie że teraz kolega wyżej już wie jak to działa oraz gdzie znaleść w instrukcji. 

2 godziny temu, JJacek napisał:

Panowie trzeba rozmawiać. Kolega będzie pewnie wdzięczny za informacje.

rozmowa jest jednak utrudniona 😞

ale nie bardzo rozmiem co takiego zlego w informacji ze instrukcja zawiera informacje, zwłaszcza ze poparłem screenami, gdzie widac nr strony. W instrukcji jest wiele innych informacji,  a chyba kopiowanie tekstu i wklejanie to maly sens.

Jak mnie zaciekawilo to samo to po prostu zainwestowalem czas w przejrzenie instrukcji. 

2 godziny temu, JackSet napisał:

rozmowa jest jednak utrudniona 😞

ale nie bardzo rozmiem co takiego zlego w informacji ze instrukcja zawiera informacje, zwłaszcza ze poparłem screenami, gdzie widac nr strony. W instrukcji jest wiele innych informacji,  a chyba kopiowanie tekstu i wklejanie to maly sens.

Jak mnie zaciekawilo to samo to po prostu zainwestowalem czas w przejrzenie instrukcji. 

Nikt Cie nie krytykuje, po to są robione instrukcje. I doceniam że chciało ci się poszukać w tej przepastnej księdze. Albo dużej rozpałce do grila :)