Lukpathi09 Opublikowano Poniedziałek o 19:00 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:00 Witam serdecznie wszystkich, od kilku miesięcy jestem posiadaczem nissana patfindera r51, 2.5 dCi z 2010 roku, około rok temu był problem bo skrzynia automatyczna szarpała, wysłano do firmy poprawiającej mechatronikę, po naprawie komputer nie łączy się z tcm skrzyni, tłumaczenia firmy były iż padł procesor i nie udało się zgrać oprogramowania, kupiłem na aliexpress nowy korpus z tcm po zamontowaniu dalej to samo, auto jeździ w trybie awaryjnym i szarpie przy zmianie biegów, mechanik podał następujące błedy: U1000, P0725, P1705, P1807 P1832, P1831, Mechanik nie wie co się dzieje, czy ktoś miał podobny problem i jest mi w stanie pomóc co mam zrobić żeby auto jeździło normalnie? Będę bardzo wdzięczny za pomoc o podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano Wtorek o 10:50 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:50 DTC to polaczenie wszytkiego... od CANa do czujnika predkosci. Bez pojazdu ja nic nie jestem w stanie powiedziec. Udaj sie do dobrego mechanika gdzie jest diagnosta i naprawia problem. Tutaj moze byc problem elektryczny, nie koniecznie TCM zdechl. Jest tez prawdopodobne ze cos nie wyszlo w tej firmie co grzebal aw skrzyni. Co do czesci z albibaby to woow.. jak bym sie nie odwazyl. Nie wiem jaka masz ( RE5R05A czy RE7R01B ), byc moze TCM jest od innej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukpathi09 Opublikowano Wtorek o 10:59 Autor Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:59 Ja mam RE5R05A i tcm był dobrany pod tę skrzynię, muszę właśnie znaleźć kogoś kumatego od nissana który mi to po sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi