MIROGN Opublikowano 28 Marca Udostępnij Opublikowano 28 Marca szarpanie- bujanie CVT przy odpuszczeniu gazu na wyższych prędkościach, objaw jest taki że jak jadę w zakresie prędkości 90-130 po przyspieszeniu i ściągnę nogę z pedału przyspieszenia to odczuwam przez pewien czas bujanie-szarpanie, jak podczas tego bujania zaczynam dodawać gazu ustępuje to . Nie szarpie mi przy przyspieszaniu ruszaniu cofaniu, tylko na wyższych prędkościach przy odpuszczeniu gazu. Jeśli jadę i powoli zwalniam gazem ale nie puszczam go, to takich objawów raczej nie czuję. Oleju w skrzyni nie wymieniałem przebieg 165tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek103 Opublikowano Środa o 20:17 Udostępnij Opublikowano Środa o 20:17 Czasami miałem szarpanie po odpuszczeniu gazu przy skręcaniu ale było to przy bardzo małych prędkościach. Po wymianie oleju przy przebiegu 55 tys. szarpanie ustało. Olej wymieniam co 40-50 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIROGN Opublikowano Czwartek o 11:03 Autor Udostępnij Opublikowano Czwartek o 11:03 czy ktoś poleci dobry warsztat na wymianę oleju w cvt okolice Toruń , Bydgoszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek103 Opublikowano Czwartek o 11:14 Udostępnij Opublikowano Czwartek o 11:14 (edytowane) Proponuję zrobić wymianę statyczną wraz z filtrami. Nie jest skomplikowane, koszt robocizny ok 300 zl plus materiały. Edytowane Czwartek o 11:14 przez arek103 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi