oyaboli Opublikowano Niedziela o 09:51 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 09:51 Witam wszystkich. Mam problem z fabrycznym radiem w T32 2017 przedlift. Po włączeniu płyty CD po ok 30 sekundach odtwarzanie zatrzymuje się na kilkanaście sekund i rusza, żeby po kilkudziesięciu sekundach stanąć (od razu piszę dzieje się tak na każdej płycie). W czasie "ciszy" radio nie reaguje na dotyk jedynie fizyczne guziki działają. Po przełączeniu np na FM z CD radio reaguje z dużym opóźnieniem, a czasem się resetuje. Podobna sytuacja jest przy włączonym FM, co jakiś czas zalega cisza, podczas ktorej dotyk na nic nie reaguje. Po kilkunastu sekundach dźwięk wraca. Dziś zauważyłem że na mapach wskaźnik położenia pojazdu jest dobre kilkadziesiąt metrów od drogi którą jadę. Jakieś pomysły? Radio padło? Szukać już nowego? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano Niedziela o 11:35 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:35 Co do navi może po prostu na mapie nie ma drogi którą jedziesz? Albo jej bieg się zmienił. Wiele razy tak miałem bo po prostu mapy są nie aktualne. Zamiast CD może warto sobie zgrać muzę na pen drive,włożyć i zapomnieć będzie to działać lepiej niż CD... (ja tak zrobiłem, pen32 gb i spokój... Albo Google Music lub Spotify Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oyaboli Opublikowano Niedziela o 11:49 Autor Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:49 10 minut temu, Smakor napisał: Co do navi może po prostu na mapie nie ma drogi którą jedziesz? Albo jej bieg się zmienił. Wiele razy tak miałem bo po prostu mapy są nie aktualne. Zamiast CD może warto sobie zgrać muzę na pen drive,włożyć i zapomnieć będzie to działać lepiej niż CD... (ja tak zrobiłem, pen32 gb i spokój... Albo Google Music lub Spotify Jest i była (w zeszłym tygodniu jakoś działało 😉), tym bardziej że to główna trasa Zgierz Łódź (nie S14). USB to samo, przywieszka po kilkudziesięciu sekundach grania, cisza i znowu gra. Nie mam pomysłu, może jakiś hard reset ale nie znalazłem nigdzie jak to zrobić. Ustawienia fabryczne nie poprawiły sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano Niedziela o 11:52 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:52 No to widać coś z elektroniką radia... Poszukaj nowego na olx i tyle. Pewnie najprościej, najtaniej... Jeszcze ew. jakiś styk ma problem, można wytargać przeczyścić, sprawdzić. Odłączenie od aku tez może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano Wtorek o 07:07 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 07:07 Zacząłbym od najprostszego. Sprawdzenia, przeczyszczenia kostek połączeniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi