MONIO303 Opublikowano Poniedziałek o 06:58 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 06:58 (edytowane) Witam . Podczas kalibracji LPG zauważyłem zwiększone dawki paliwa Pb i LPG w drugim rzędzie . Podłączyłem się pod OBD i faktycznie wyniki były dziwne. Sonda 1 - bank 1 - 0,3 V bank 2 - 0,6 V ! Sonda 2 - bank 1 - 0,3 V bank 2 - 0,3V Krótkotwerminowa dawka paliwa Bank 1 - 5,5 Bank 2 - 25 ! Długoterminowa dawka paliwa Bank 1 - 9,4 Bank 2 - 0,0 ? Podmieniłem sondy i te same wyniki. Odpinałem wtryski po kolei - Sonda 1 bank 2 - 0,8 Odpinałem cewki po kolei - Sonda 1 BANK 2 - 0,8 Z założeń sondy mówi ona że mam mieszankę w drugim rzędzie bogatszą. Czyli więcej paliwa. Dolot szczelny poza tym na drugi rząd rozdziela się tuż nad sinikiem. Wylot szczelny Brak katalizatorów ( ktoś wypierdzielił kiedy zaczęły wpadac do silnika) Co sądzicie ? Co szwankuje.? Czy po prostu kupić 3 wtryski używki na razie i sprawdzić. Czy iść w kierunku swiec? A jestmożliwośc że to zawory? Choć luzy fabryczne. A kompresja ok 11. Edytowane Poniedziałek o 07:11 przez MONIO303 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi