witek84 Opublikowano Poniedziałek o 18:15 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:15 Pomocy, świeci się check engine na żółto. Po podpięciu komputera są błędy: P1131 - Propor RICH SEN heat CIRC 1 DEF P2243 - Propor RICH SEN CIRC CO Przejechałem z tym 30000km i nic się nie dzieje poza tym że irytuje lampka. Wymieniałem czujnik temperatury górny na nowy zamiennik boscha, nie pomogło. (to jest chyba czujnik temperatury spalin ??) A teraz najciekawsze. Jak temperatura na dworze spadnie poniżej 0 to kontrolka się nie pojawia. Od listopada do marca nie widziałem kontrolki ale przyszła wiosna i lampka wróciła. Pomocy, wie ktoś co to może być i co z tym robić ? Albo jakiś serwis we Wrocławiu co będzie potrafił to rozwiązać ? W ASO stwierdzili że jak czujnik górny był wymieniany to można spróbować wymienić czujnik dolny albo całą wiązkę kabli pod maską za 4000 zł i nie ma gwarancji że problem się rozwiąże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OsobaNN Opublikowano Wtorek o 10:00 Udostępnij Opublikowano Wtorek o 10:00 P1131 to czujnik nox przed katem. Wiec albo czujnik albo wiazka. P2243 to przerwa na obwodzie czujnika nox przed katem. W takim wypadku jesli czujnik przed katem byl wymieniony wypadalo by sprawdzic wiazke ( czujnik to ECM ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek84 Opublikowano Środa o 16:49 Autor Udostępnij Opublikowano Środa o 16:49 Dziękuję za konkretną odpowiedź. Ktoś może polecić dobry serwis nissana we Wrocławiu gdzie taką usterką się zajmą? i proszę nie piszcie mi o ASO bo to jest dramat we Wro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi