Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Głośnik rezonuje

Carlos1992
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam QQ 2024 Tekna z Bose. Głośnik pasażera w drzwiach rezonuje podczas sluchania muzyki powyzej 50 % glosnosci. Wystarczy dotknąć drzwi przy głośniku i przestaje. Ktoś miał podobny problem ?

Mam Q2025 po lifcie z Bose.

Generalnie sam robiłem wyciszenie auta cale oprucz podłogi.

Bardzo latwo ściągnąć boczki drzwi i dostac sie do głośników, najlepiej kupić piankke i popodklejac albo walczyc w Aso jako reklamacja.

Ra mam od środka drzwi mata butylowa ta ciężka 1mm+ na zewnątrz drzwi ale pod oslona plastikowa pianke 8mm

Drzwi są cięższe, lepiej wyciszone i lepiej graa audio to oczywiste po wytłumieniu drzwi.

Informacja taka jeszcze że ściągając wszystkie boczki drzwi ani jeden klips sie nie ułamał a np. jak wyciszyłem mazdę to padało 3-5 sztuk na drzwi.

Moge wyslac video z YouTube jak sie sciaga boczki.

Co do wyciszenia to robiłem 

Wszystkie drzwi+ bagażnik+ nadkola z zewnątrz+ slupki B w środku auta.

Teraz jest ogromna różnica, mam miernik i przy 130 km/h jest ciszej od zony q5.

Generalnie nowy qq25 jest juz fabrycznie fajnie wyciszony.

Edytowane przez vanice77

Odpiąłem boczek drzwi delikatnie go odchylajac i od spodu włożyłem delikatny mieciutki material "ala kocyk" przy samym głośniku. Pomogło. Wychodzi na to że źródłem rezonansu byl plastik który o coś ocierał.

• Thanks 1

1 godzinę temu, vanice77 napisał:

Mam Q2025 po lifcie z Bose.

Generalnie sam robiłem wyciszenie auta cale oprucz podłogi.

Bardzo latwo ściągnąć boczki drzwi i dostac sie do głośników, najlepiej kupić piankke i popodklejac albo walczyc w Aso jako reklamacja.

Ra mam od środka drzwi mata butylowa ta ciężka 1mm+ na zewnątrz drzwi ale pod oslona plastikowa pianke 8mm

Drzwi są cięższe, lepiej wyciszone i lepiej graa audio to oczywiste po wytłumieniu drzwi.

Informacja taka jeszcze że ściągając wszystkie boczki drzwi ani jeden klips sie nie ułamał a np. jak wyciszyłem mazdę to padało 3-5 sztuk na drzwi.

Moge wyslac video z YouTube jak sie sciaga boczki.

Co do wyciszenia to robiłem 

Wszystkie drzwi+ bagażnik+ nadkola z zewnątrz+ slupki B w środku auta.

Teraz jest ogromna różnica, mam miernik i przy 130 km/h jest ciszej od zony q5.

Generalnie nowy qq25 jest juz fabrycznie fajnie wyciszony.

Prosimy o filmik.

W jego filmach też jest tylne drzwi ale to podobnie.

Jedna sruba w tylnych drzwiach a przednie maja dwie 

Do podważania panelu szyb nie śrubokrętem bo porysujecie tylko plastikowe z allegro.

Screenshot_2025-04-03-13-34-40-375_com_mi.globalbrowser.thumb.jpg.8f36843209524448daf689b87f8783fc.jpg