Kamil8810 Opublikowano wczoraj o 18:05 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 18:05 Cześć. szukamy z żoną dla niej auta. Zdecydowaliśmy się na Nissana Kaśkę wersja j11 po FL. Zależy nam bardzo na tym aby auto miało ogrzewana przednią szybę. I znalazłem na otomoto taki jeden egzemplarz i wydaje mi się że ma grzana przednią szybę ale w opisie auta nie ma nigdzie o tym info. Wnioskuję tak po panelu klimatyzacji. Dzwoniłem do sprzedającej aby się upewnić czy to nie błąd w opisie ale on potwierdził info że strony. Może wy moglibyście mi na to zerknąć i coś na ten temat powiedzieć ? poniżej Link do ogłoszenia Nissan Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulo68 Opublikowano wczoraj o 19:57 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 19:57 (edytowane) Wg zdjęć z ogłoszenia powinien mieć podgrzewaną przednią szybę , przyciski do przedniej i tylnej szyby podgrzewanej są na panelu klimy po prawej stronie (górny to przód), ogólnie można to sprawdzić na szybie - patrząc pod kątem widać drobną siateczkę , poza tym pakiet zima był z podgrzewanymi fotelami i przednią szybą Edytowane wczoraj o 20:10 przez Paulo68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano wczoraj o 20:21 Autor Udostępnij Opublikowano wczoraj o 20:21 No właśnie też mi się tak wydawało że ten guzik jest od grzania przedniej szyby ale sprzedawca mocno upiera się przy braku tej funkcji. A macie może jakieś doświadczenia z automatem w aucie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu (edytowane) Szyba mogła zostać wymieniona na tańszą wersję bez tej opcji, więc ta funkcja wtedy nie działa. W J12 musiałem się nieźle naszukać, aby kupić nowe auto bez tych drucików. Edytowane 23 godziny temu przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 23 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu A idzie to sprawdzić np w car vertical raporcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 23 godziny temu Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu 2 godziny temu, Kamil8810 napisał: No właśnie też mi się tak wydawało że ten guzik jest od grzania przedniej szyby ale sprzedawca mocno upiera się przy braku tej funkcji. A macie może jakieś doświadczenia z automatem w aucie ? Poproś sprzedawcę, by nacisnął oba przyciski z prawej, sprawdził, czy ich diodki się zapaliły i cyknął fotkę. Wtedy wszystko będzie jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 23 godziny temu Autor Udostępnij Opublikowano 23 godziny temu No tak to coś da ale co w przypadku gdy tak jak napisał @aquariusmax wymienił ktoś szybę na niegrzaną ? Lampka się zapali wtedy też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bilunia Opublikowano 22 godziny temu Udostępnij Opublikowano 22 godziny temu Włączony przycisk w połączeniu z bezpiecznikiem i siatką w szybie dopiero daje obwód zamknięty. Brak siatki, lub spalony bezpiecznik nie zapali lampki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 17 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 17 godzin temu Mhyy ok dzięki jak coś napisze do sprzedawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 16 godzin temu Udostępnij Opublikowano 16 godzin temu 9 godzin temu, Kamil8810 napisał: No właśnie też mi się tak wydawało że ten guzik jest od grzania przedniej szyby ale sprzedawca mocno upiera się przy braku tej funkcji. A macie może jakieś doświadczenia z automatem w aucie ? Automat bardzo szybki, samochód dynamiczny i w miarę oszczędny (mała waga), siateczka w szybie widoczna i zimą bardzo przydatna. Zabezpiecz antykorozyjnie podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 15 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 15 godzin temu Super dzięki za odpowiedź. Dzisiaj albo jutro zadzwonię do sprzedawcy i z nim to zweryfikuje. Jedyne co kolor nam nie leży ale jakoś z tym byśmy sobie żyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Jakas pańcia jeździła bo paznokciami porysowała klapę w miejscy otwierania zdaje się Skrzynia i silnik super, ale sprawdź w jakim stanie są sprzęgła... Najlepiej zatrzymaj się na wzniesieniu i spróbuj ruszyć, kilka razy na różnych wzniesieniach. nie powinno nic szarpać. U mnie szarpało już po 20 tys Ruszaj normalnie, nie za wolno nie za szybko (nie za dużo gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 13 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu Hehehe nie zwróciłem na to uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 13 godzin temu Udostępnij Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) U mnie w J11 1.2 poszarpywało już od 11 tys. km, a nie jestem pańcia. To zależy od specyficznego użycia. Jak się często parkuje na półsprzęgle w wąskim garażu, to docisk sprzęgła szybko łapie luzy. Edytowane 13 godzin temu przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 12 godzin temu Udostępnij Opublikowano 12 godzin temu 29 minut temu, aquariusmax napisał: U mnie w J11 1.2 poszarpywało już od 11 tys. km, a nie jestem pańcia. To zależy od specyficznego użycia. Jak się często parkuje na półsprzęgle w wąskim garażu, to docisk sprzęgła szybko łapie luzy. He he pańcia to porysowała klapę od spodu Choć w manualu podobno jeżdżenie w szpilkach nie pomaga sprzęgłu. Ale tu mowa o automacie, a w nim sprzęgłem steruje komputer. A suche sprzęgła w tych skrzyniach niestety nie są zbyt trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil8810 Opublikowano 11 godzin temu Autor Udostępnij Opublikowano 11 godzin temu No nic zobaczymy co będzie dalej. Dziękuję wam bardzo za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu Mam już prawie 80 tyś. przejechane w moim J11b z 2019 roku i nic się ze sprzęgłami nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu (edytowane) 4 minuty temu, Robert_B napisał: Mam już prawie 80 tyś. przejechane w moim J11b z 2019 roku i nic się ze sprzęgłami nie dzieje. A robisz głównie trasy (sprzęgło lubi to) czy raczej po mieście (sprzęgło nie cierpi tego). Ale to i tak pewna losowość jest. W KIA bez problemu wymieniają na gwarancji, ale w Nissanie to "nic sie nie dzieje" U mnie było głównie miasto. X też trochę cięższy to też pewnie nie pomogą + podjazd do garażu lekko pod górkę (ale bez przesady) Edytowane 10 godzin temu przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 10 godzin temu Udostępnij Opublikowano 10 godzin temu 2 godziny temu, Smakor napisał: Ale tu mowa o automacie, a w nim sprzęgłem steruje komputer. A suche sprzęgła w tych skrzyniach niestety nie są zbyt trwałe. Ale w J11 DCT chyba są sprzęgła mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakor Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) Wątpię... A nawet jak ma mokre to coś jest nie tak z tą konstrukcją... Jak to u Nissana... Zresztą ta skrzynia została wycofana. Edytowane 9 godzin temu przez Smakor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romeks Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu Nissan J11 Qashqai II z 2020 roku z automatyczną skrzynią biegów DCT (dwusprzęgłową) ma mokre sprzęgła. Sprzęgło mokre w skrzyni DCT pracuje w kąpieli oleju i jest przeznaczone do przenoszenia większego momentu obrotowego. Tak napisali .... ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 9 godzin temu Udostępnij Opublikowano 9 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, Robert_B napisał: Mam już prawie 80 tyś. przejechane w moim J11b z 2019 roku i nic się ze sprzęgłami nie dzieje. Oprócz parkowania na kilka razy, codziennie mam do pokonania ostry, krótki podjazd z zatrzymania, co nie służy sprzęgłu (dwumasie). W J11 miałem pulsowanie przez 40 tys km i nie padło, ale przyjemne to nie było. W J12 mam 13 tys. km i już też coś takiego zaczynam delikatnie odczuwać. Może nie potrafię poprawnie ruszać (lubię bardzo delikatnie ruszać i zmieniać biegi oraz lubię hamować silnikiem) i wtedy automat (lub elektryk) byłby dla nie lepszy. Edytowane 9 godzin temu przez aquariusmax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert_B Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 5 godzin temu, Smakor napisał: A robisz głównie trasy (sprzęgło lubi to) czy raczej po mieście (sprzęgło nie cierpi tego). Głównie miasto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi