Gość chełmiak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Chcę zamontować w aucie halogeny z przodu w zderzaku kable są ale gdzie jest włącznik??? czy trzeba samemu zamontować? gdzie sięznajdują te kable w środku?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Loop Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Włącznik halogenów znajduję się koło regulacji lusterek po lewej stronie kierownicy pod nawiewem koło pokrętła ściemniającego podświetlenie deski rozdzielczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 W P11 włącznik halogenów jest na przełączniku zespolonym pod kierownicą (dźwignia kierunkowskazów). Przekręcając pokrętło o jeden stopień włączają się halogeny, przekręcając dalej włącza się tylne przeciwmgłowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel2000 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 W P11 włącznik halogenów jest na przełączniku zespolonym pod kierownicą (dźwignia kierunkowskazów). Przekręcając pokrętło o jeden stopień włączają się halogeny, przekręcając dalej włącza się tylne przeciwmgłowe. No tak tylko, że jak nie masz fabrycznie przeciwmgielnych z przodu, tak jak ja to nie ma w dźwigni tego trzeciego położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 dlatego ją trzeba wymienić, albo założyć pstryczek wgdzieś w wolne miejsce na desce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chełmiak Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 ja nie mam w dzwigni kierunków tej pozycji :cry: ale kable są tylko jak je znależć?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Najlepiej skontaktuj się z velociraptorem. On zakładał w swojej P11 halogeny i może coś podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale chcę zamontować halogeny w P11 i też mam problem z wyłącznikiem. Chcę zamontować taki zwykły pstryczek pod nawiewem (bo akurat taki posiadam ), ale nie wiem gdzie są kabelki... W N14 miałem od razu kostkę i z podłączeniem problemu nie było. Tutaj nic takiego nie widzę... Dodam tylko, że w zderzaku jest instalacja. Bawił się w to ktoś z Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Przepraszam, że odkopuję stary temat, ale chcę zamontować halogeny w P11 i też mam problem z wyłącznikiem. Chcę zamontować taki zwykły pstryczek pod nawiewem (bo akurat taki posiadam ), ale nie wiem gdzie są kabelki... W N14 miałem od razu kostkę i z podłączeniem problemu nie było. Tutaj nic takiego nie widzę... Dodam tylko, że w zderzaku jest instalacja. Bawił się w to ktoś z Was? poszukaj pod plastikiem obok regulatora wysokosci swiatel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 poszukaj pod plastikiem obok regulatora wysokosci swiatel Wczoraj patrzyłem, ale tam nie ma żadnego kabelka... :sad: A może jest gdzieś głęboko schowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Tutaj nic takiego nie widzę... Witam. Przy montażu oryginalnych halogenów dokłada się przekaźnik oraz wymienia przełącznik świateł (ten z kierunkami) na taki z opcją przeciwmgielnych, a więc wniosek, że chyba przy tym przełączniku można by było się podłączyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 29 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2006 Witam.Przy montażu oryginalnych halogenów dokłada się przekaźnik oraz wymienia przełącznik świateł (ten z kierunkami) na taki z opcją przeciwmgielnych ...a jeżeli chciałbym podłączyć je na osobnym przełączniku (pod nawiewem), to gdzie mam szukać kabelków od halogenów? Ma ktoś może jakieś schematy do P11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 to gdzie mam szukać kabelków od halogenów? Takich kabelków nie znajdziesz. Instalacja zaczyna się przy zderzaku, a kończy przy głównym włączniku świateł. Także chyba najprościej będzie kupić przełącznik w wersji z halogenami i te wtyczki, ktore są przy zderzaku przerobić na odpowiednie do twoich halogenów. Chociaż niektórzy zakładając nieoryginały kładą instalację od podstaw, a tej co jest nie ruszają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
velociraptor Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 to gdzie mam szukać kabelków od halogenów? Takich kabelków nie znajdziesz. Instalacja zaczyna się przy zderzaku, a kończy przy głównym włączniku świateł. Także chyba najprościej będzie kupić przełącznik w wersji z halogenami i te wtyczki, ktore są przy zderzaku przerobić na odpowiednie do twoich halogenów. Chociaż niektórzy zakładając nieoryginały kładą instalację od podstaw, a tej co jest nie ruszają. Potwierdzam, kable znajdują się za zaślepkami, po montażu przekaźnika i przełącznika zespolonego wszystko zaczyna działać od strzału - czas montażu 15 minut. Działają do czasu aż ktoś nie ukradnie halogenów.. Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Czyli w takim razie czeka mnie dodatkowy wydatek rzędu 80zł za przełącznik zespolony... :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kristobal Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Czyli w takim razie czeka mnie dodatkowy wydatek rzędu 80zł za przełącznik zespolony... :sad: Wydaje mi się, że trochę więcej. Ja za przełącznik wycieraczek zapłaciłem kiedyś 120 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 30 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2006 Potwierdzam, kable znajdują się za zaślepkami, po montażu przekaźnika i przełącznika zespolonego wszystko zaczyna działać od strzału - czas montażu 15 minut. Działają do czasu aż ktoś nie ukradnie halogenów.. Sławek Rozumiem, że wystarczy wymienić przełącznik zespolony i wszystko zadziała. Instalacja jesy już pociągnieta tylko nie podłączona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Rozumiem, że wystarczy wymienić przełącznik zespolony i wszystko zadziała I oczywiście dołożyć przekaźnik do skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AUTOMAT_82 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 Działają do czasu aż ktoś nie ukradnie halogenów..Sławek Może to te twoje? Też Valeo. Halogeny na OTOMOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 Witam wszystkich i ja się przyłączę do tematu. Zakupiłem przełącznik zespolony do mojej primki ( jest już zamontowany ) oraz halogeny ( też zamontowane ) wszystko by działało ale muszę kupić przekaźnik . Gdzie go mozna nabyć pomijając ASO bo tam ceny pewnie jak z bajki . Czy pasują inne niż orginały ? Aha i jeszcze jedno znalazłem przekąźnik w skrzynce pod maską opisany jako "RED FAN 1" - od czego może być bo u mnie jzyki zachodnie to tylko łacina podwórzowa. Zwracam się z uprzejmą prośbą do was o pomoc. Pozdrawiam : Yogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość REGE Opublikowano 10 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2006 zakupiłem przełącznik zespolony do mojej primki (...) oraz halogeny Czy możesz powiedzieć jaki był koszt zakupu przełącznika i halogenów, bo też od dłuższego czasu poluje na nie... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi