Gość marcinde Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 chodzi mi o drobiazgi, mnie np. brakuje kontrolki niskiego poziomu spryskiwacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 jezeli o drobiazgi to oprocz tego co wymieniles: - kontrolka zapiecia pasow, - nieparujacych reflektorow ;-) - drugiej siatki w bagazniku w standardzie (wersje 3d, 5d) - ciaglej pracy wycieraczki tylnej - tzw 'doczyszczania' czyli przy spryskiwaniu przedniej szyby wycieraczki przejada 3razy, przerwa i jeszcze jeden raz na doczyszczenie! - podlokietnik na tylnym siedzeniu jako oryginal a nie dokupienie tego kontenerka ;-) a z wiekszych (jezeli mozna ;-)) chociazby za doplata system esp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 a jak nie kontrolka niezpięcia pasów, to chociaż bzyczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jonek Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 Panowie, w N15 nie ma nawet uchwytów na napoje!!!!!!!!!!!! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 mi brakuje elektrycznych lusterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość manekin Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 z drobiazgów brakuje: - podgrzewanych lusterek - płynnej regulacji pracy wycieraczek - kontrolki włączonych świateł mijania - komputera pokładowego ze średnim zużyciem paliwa - podgrzwanych foteli - climatronica - elektrycznie regulowanych foteli - i jeszcze kilku innych drobiazgów :shock: :? 8) :x :oops: :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredYYY Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 z tymi pogrzewanymi lusterkami to powazna sprawa.... mialem 14 letnia Calibre i grzala mi pieknie lusterka a w 3 letniej Almerze tego brak i trzeba sie rano gleboko zastanowic czym je przejechac aby cos w nich zobaczyc... co do "komputerka" od spalania sprawa ma sie podobnie... ech Pozdrawiam Swiatecznie, fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość proktolog Opublikowano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2005 przy okazji wizyty w serwisie w tym tygodniu zapytałem o el.lusterka do Almery, ponieważ na stronie Nissana jest jakaś niby promocja na takowe (999zł za kpl plus sterownik), chciałem się dowiedzieć czy są el. ustawiane czy także podgrzewane oraz czy jest poprowadzona wiazka żeby ewentualnie podłaczyc samemu niestety uzyskałem sprzeczne odpowiedzi, może ktos z forum podpowie mi jak jest w wersji Visia+ przydałby się także: - komputer - pogdrzewane fotele - przednie światła przeciwmgielne - druga siatka w bagazniku (koszt w ASO- 500zł!) - wygodniejszego sterowania radiem (najlepiej w kierownicy) oraz podświetlenia całego radia a nie samego wyswietlacza po przekręceniu stacyjki do poz. 1 - dodatkowej funkcji całkowitego opuszczenia lub podniesienia (nie wiem czy to ma jakąś nazwę) el. szyby pasażera - nie parujacych swiateł!!! - 3db mniej przy 120km/h PS: chyba nie jestem oryginalny, w zasadzie poprzednicy większość już wymienili :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 ale wymyslacie... nie wiem po co wam np podgrzewane siedzenia Dla mnie jest to taki bajer najmniej potrzebny Nie zapominajcie ile zaplaciliscie za almere i do jakiej "klasy" to auto nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 - podgrzewaczy w lusterkach - zgroza w Acenta są elektryczne - a nie grzane lusterka - jakiś idiotyzm. - regulacji kierownicy w 2 płaszczyznach. - wyższy podłokietnik - oddzielne załaczanie przeciwmgielnego tylnego i przednich. Kilka rzeczy z Exclusive: czujnik, kamera cofania chwilowe zuzycie paliwa na komputerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 Mi brakuje 1 mocniejszego silnika 1,6 by wystarczył 2 płynnej regulacji pracy wycieraczek z przodu 3 fotel kierowcy za mało odsuwa się do tyłu mam niestety długie nogi i jestem wysoki 4 podgrzewanych lusterek (będą w lecie 2006 ) 5 klimy ale 1,4 to mały silniczek jak do klimy i w miarę dużego samochodu:) 6 powinien mniej palić w zimę w warunkach miejskich mi wychodzi ok. 9-10 co prawda są to krótkie odcinki i raczej jazda w korkach. 7 czujnika cofania (będzie w lecie 2006 ) PS Wie ktoś jak zrobić płynną Reg. Wycieraczek w N15 sedan? A może ktoś zna patent żeby fotel bardziej się do tyłu odsuwał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 E tam gadanie ja tam jestem zadowolony ze swojej Almerki 1.4 GX, choć przyznam że moim marzeniem byłaby Almerka GTI :twisted: :oops: Najbardziej to mi brakowało naklejki klubowej :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość proktolog Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 ale wymyslacie... nie wiem po co wam np podgrzewane siedzenia Dla mnie jest to taki bajer najmniej potrzebny Nie zapominajcie ile zaplaciliscie za almere i do jakiej "klasy" to auto nalezy chyba tematu tego topiku nie mozna traktować tak do końca serio co do podgrzewanych foteli - dobre kilka lat temu znajomy kupił Sunny w wersji skandynawskiej, zamiast el. szyb i jeszcze czegoś tam miał podgrzewane fotele i przednie reflektory ze spryskiwaczem i małą wycieraczką po uruchomieniu zimnego auta, kiedy ustawiło się dmuchawę na szybę i podgrzewanie foteli wolne obroty z ok 800 automatycznie podnosiły się do 1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 mnie bierze cholera na dobór wyposażenia. Eletryczne lusterka są - pytanie tylko po jakiego grzyba, kosztem elektryznych szyb. Lusterka to ja może raz w roku przestawiam, bo i po co częściej. A szyby jednak się otwiera codziennie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość AdaSch Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 tak sobie cztam to większość opcji mają wyższe wersje almer - wystarczy zamienić. Kilka super gadgetów ma micra np. automatyczne wycieraczki czy system bez kluczyka - poporostu genialne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qbk Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Mi brakuje p.mgielnych przednich (już rok czasu się przymierzam do ich zamontowania), reg. wysokości fotela, regulowania interwału wycieraczek, i klimatyzacji... ah, no i ogrzewania lusterek, ale to też jest do zrobienia i to niewielkim kosztem. Więcej uwag nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 a mnie brakuje czujnika parkowania i w brode sobie teraz pluje ze jak zamawialem auto to nie doplacilem tych 700zl..., wydawalo mi sie ze nie sa az tak potrzebne, teraz wiem ze zmascilem to strasznie (sami wiecie ze w N16 widocznosc z tylu jest kiepskawa...), poza tym brakuje mi elektrycznych lusterek (niestety podgrzewanych nie ma jako opcja wyposazenia, ale z tego co sie orientowalem mozna to zrobic samamu) jak sie odrobie to zamontuje obie z w/w rzeczy, koniecznie, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 no tak, halogeny z przodu by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 aaaa no i oczywiscie przydaloby sie zalozyc chipa i podciagnac troszke osiagi bo to 82KM jest OK ale... te 20KM wiecej... :wink: , btw czy jest na tym forum ktokolwiek z zamontowanym chipem w N16 1.5dCi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość proktolog Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 o chipa pytałem z ciekawości w serwisie, moc wzrasta do ok 100km, koszt ok 1400zł(czyli do wytrzymania) niestety niedozwolone w czasie gwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maro25 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 no wlasnie ehhh ta gwarancja... poczekam sobie jeszcze troche :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 czego brakuje ? w zasadzie wszystko co niezbedne to juz jest ale jak sie czepiamy drobiazgów... :twisted: --- elektryczne lusterka --- podgrzewane lusterka (w K11 1.0 16V '96 mialem takie seryjne i byly bardzo fajne!) --- halogeny --- delikatniejszego mechanizmu otwierania el szyb i pełnego auto w nich a nie tylko otwarcie kierowcy ;/ --- płynnej regulacji wycieraczek --- nietrzeszczacego podłokietnika (do zrobienia ale czasu brak ) --- czujniki parkowania --- komputer (tez by sie przydał ) --- czasami ABS by sie przydał ale bez tego wszystkiego i tak jest fajna aa zapomnialem jeszcze by sie przydały uchwyty do trzymania sie (takie nad szybami - bo ja mam tylko u przedniego pasazera - wy tez tak macie?? ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pron! Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Tak podsumowując to brakuje mi tylko tak około +50KM do swobodnej jazdy No i płynnej regulacji częstotliwości wycieraczek. Wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Czytając niektóre wypowiedzi zastanawiam się po co poniektórzy kupowali akurat Almery... Mi nic nie brakuje - w końcu ma to wozić mój tyłek i moją rodzinę a nie mieć masę bajerów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 z tego co wiem te "bajery" poprawiaja komfort, i bezpieczenstwo "wożenia tyłka" Twojej rodzinie :twisted: - mowie tu o takich "bajerach" jak ABS czy ESP, podgrzewane lusterka ewentualnie halogeny - reszta to juz taka naciagana - lecz jesli Ty masz wszystko to tylko pozazdroscic - ktos zalozyl taki temat wiec chetnisie wpisuja Prosze nie traktowac mojej odpowiedzi za jakas uszcypilwa czy obrazliwa Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi