Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czego brakuje Wam w Almerce?

Gość marcinde
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gołąb

nie obrażam sie ani nic tylko ten temat to koncert życzeń ... nie mam połowy tych "bajerów" bo w tej kasie jaką dałem za almere nie ma mowy o takim wyposażeniu ...

Można kupić tańszą Nexie w full wypasie :)

bo ten temat chyba mial takie zalozenie :) - zawsze warto pomarzyc ;) przynajmniej czlowie w domu / pracy sienie nudzi :) - a co do nexii to ja bym mojej almerki nie zamienil na takową (nawet jesli ma jakies niedociagniecia ;) )

mi brakuje sterowania pilotem centralnego i szyb elektrycnych, naprawde nie kumam jak w aucie wyposażonym w abesy sresy klime kilka poduszek są też elektyczne lustra a szyby w manualnu.... No nie chwytam takiej polityki ... Lusterka ruszam naprawde żadko a szyby to jednak szyby

Użytkowałem Nexię przez 2 lata (samochód służbowy) i byłem bardzo zadowolony. Miała wiele wygodnych funkcji typu elektryczne szyby przód i tył, elektrycznie otwierany bagażnik, czy nawet elektrycznie otwierana klapka od wlewu paliwa. Fajnym bajerem był poziom płynu w spryskiwaczach. Do tego można dodać jeszcze elektrycznie wysuwaną antenę. Silnik 1,5 90 KM miał dobre osiągi. Osobiście wytłukłem Nexią 110 tyś, potem jeździł inny pracownik i zajechał ją do 380 tyś. (aż do wypadku). Nigdy nie odnotowaliśmy żadnej, nawet najmniejszej usterki. W firmie mieliśmy 3 Nexie i żadna nie sprawiała kłopotów. Dlatego jak czytam opinie "znawców" na temat w ogóle samochodów Daewoo to łapię śmiechawke. Przez 7 lat użytkowałem też Nubirę (własną) i 0 problemów. W oparciu o opinię kumpla kupiłem samochód "podobno" lepszy czyli Almerę. W 1,5 roku użytkowania i wymieniłem skrzynię biegów, centralkę alarmu oraz poprawiono mi jakaś usterkę przy klimie. Jeśli do tego dodam te wszystkie "przyjemne" szelesty, trzaski i ogólnie niechlujne wykończenie to wiem, że na pewno żadnego Nissana nigdy więcej nie kupię! Ktoś powie, że widziały gały co brały, ale w czasie jazdy próbnej byłem skupiony na czym innym i takie detale nie wpadły mi w oczy i w uszy. Liczę, że przynajmniej jak coś znowu nawali to na gwarancji... Legenda Nissana przestała obowiązywać, no ale grunt to się nie denerwować :)

mi brakuje sterowania pilotem centralnego i szyb elektrycnych, naprawde nie kumam jak w aucie wyposażonym w abesy sresy klime kilka poduszek są też elektyczne lustra a szyby w manualnu.... No nie chwytam takiej polityki ... Lusterka ruszam naprawde żadko a szyby to jednak szyby

witaj w klubie :-)

wg mnie Daewoo to dobre i tanie samochody np Lanos... miałem byc jego posiadaczem auto miałem zaklepane od dawna 1 właściciel stan idealny z małym przebiegiem tak się akurat stało że gośc po raz kolejny się rozmyślił a że ojciec od X lat jeździ nissanani i ma w miarę dobre wspomnienia z przeszłości wybór padł na nissana po 4 miesiącach "upolowałem" almerę w stanie idealnym i co ważne poza jednym lekko zarysowanym błotnikiem i jakimś przygodami ze zderzakami reszta to orginał i mały prawdziwy przebieg... auto tanio nie kosztowało ale po pół roku wiem że warto było no i to prawdziwy Japoniec :) wracając do nissana to nie ma co ukrywac nissan traci na jakości... ojciec zajeździł 1x sunny N14 i 2x primera P10 i P11 sunny to był wóz... nie to co P10 i P11 zwłaszcza Made in UK... ale nie narzekajmy są gorsze samochody:) a wracając do Daewoo to psioczą na te samochody Ci co nimi nie jeździli... dobrze jest mi znane nie jedno forum Lanosa itd fakt faktem samochó ma jakieś bolączki i na pewne rzeczy trzeba uważac ale to pożądny samochód za małe pieniądze a w dzisiejszej dobie i tak sporo zależy od egzemplarza na jaki się trafi...

mi brakuje elektrycznych lusterek

czy to znaczy, ze masz lustra na korbki? :shock: wypas jak na nową furę.....

mnie osobiscie tez brakuje kilku detali i wcale ich dołożenie nie wymagało by milionów...podgrzewane lusterka własnie (skoro są elektryczne), halogeny w standardzie, wybór koloru tapicerki (bardzo chciałam tę ciemną, ale dostępna była tylko w wersji #sport# co równało się dopłacie kilku tysiączków - no thanks, postoję), szyberdachu mi brakuje masakrycznie, elektryki w tylnych drzwiach, i czasami mocy hehehee :twisted: ...generalnie nie narzekam, i tak ją lubię ;-)

WYDAJE MI SIE ZE WYLICZANIE ZECZY KTORE CHCIELIBYSMY MIEC A SA ONE DOSTEPNE W INNYCH WERSJACH SA NIEPOTRZEBNE, BO PRZECIEZ ZAWSZE SOBIE MOZNA DOLOZYC (NO MOZE W 80% MOZNA).

BARDZIEJ SKLANIAM SIE ZA ELEMENTAMI KTORYCH PRODUCENT NIE ZAMONTOWAL I NIE PRZEWIDZIAL W ZADNEJ Z DOSTEPNYCH WERSJI!

W MOJEJ N15 BRAKUJE MI UCHWYTOW NA NAPOJE, PODGRZEWANYCH LUSTEREK I TYLNEJ WYCIERACZKI (CHOC NIE WIDZIALEM SEDANA Z TYLNA WYCIERACZKA :wink: )

RESZTA JAK NAJBARDZIEJ WYSTARCZA A CO WAZNIEJSZE: NIE PSUJE SIE :!: :!:

PS. PODGRZEWANE SIEDZENIA MAM U OJCA W MITSUBISCHI I TAK NAPRADE JEST JAK DLA MNIE NIEPOTRZEBNE. WLACZYLEM JE RAZ!! NA SAMYM POCZATKU ZEBY ZOBACZYC JAK TO DZIALA :wink: A SWIADOMOSC ZE JEDZIESZ NA KRZESLE ELEKTRYCZNYM :wink: NIE NALEZY DO NAJLEPSZYCH :lol:

my po prostu nie kumamy pewnych zasad jakimi kierował się producent....jak mozna pociągnąć elektrykę pod lustra, a podgrzewania juz nie???? albo ja mam auto z 01 roku i mam elektryczne szyby i lusterka, a ktos ma auto z 03 lub 04 i szyby ma elektryczne a lustra na korbkę, albo na odwrót, albo wcale.....jedni mają wzmocnienia, a drudzy nie...i gdzie tu sens i logika?? ;-)

MONIU JA SIE Z TOBA ZGADZAM I TEZ TAKICH KWESTI NIE ROZUMIEM... ALE JESLI MOWIMY O TAKICH SAMYCH AUTACH (WERSJACH) TYLKO POROWNUJEMY ROCZNIKI (NP 01 DO 04), A NIE ZE NP NIE MA HALOGENOW CZY WIECEJ MOCY... JAK JUZ KTOS DOBRZE POWIEDZIAL: WIDZIALY GALY CO BRALY :wink:

tak, ale okazuje się często, gęsto, ze nawet te same wersje miały rózne wyposazenie...o to mi chodzi......ja wiem, co brałam i te moje problemy, to żadne problemy, mówię, co chciałabym miec, co by się przydało.....i nie do lepszej jazdy, czy komfortu, tylko dla większego zadowolenia z auta...po prostu ;-)

- automatycznej klimatyzacji,

- komputera pokładowego,

- podgrzewanych lusterek,

- dobrego fabrycznego sprzętu audio,

- do pełnego zadowolenia brakuje mi jeszcze dodatkowych ok. 30-40KM i 50Nm momentu (a przy tym rozsadnego spalania).

Mam zamiar to wszystko niedługo zmienić, ale juz to bedzie następne auto...

Gość pietia_pk

Mi brakuje:

- fotela wracającego na swoje miejsce (mam wersje trzydzwiową )

- halogenów

- ściemniania oswietlaenia licznika (żeby pasażerowie nie marudzili że za szybko jade)

a co do "widziały gały co brały " to w moim przypadku było Brały gały na co starczyło zdolności kredytwych :)

1. WSPOMAGANIA :/ (ktos wie ile moze kosztowac ??)

2. elektrycznych szybek chociaz w srodku...(z przodu mialo byc.... cholera :/ nieswiezy jeszcze jestem chyba dzis :? )

3. halogenow

4. hmm..... ABS by sie jeszcze przydal ;]

• 3 tygodnie później...

ostatnio wpadlo mi do glowy kilka szczegolikow, ktorych brak uprzykrza troche zycie. Mianowicie:

1.Podswietlanie schowka po stronie pasazera

2.Lampki sygnalizujacej wlaczane swiatl "krotkie"

3.Wkurza mnie tez sytuacja kiedy mam wlaczony nawiew na szybe to leci rzeczywiscie tylko na szybe... A ja chcialbym zeby troche cieplego powietrza lecialo prosto na mnie z bocznych czy srodkowych nawiewow, zebym mogl sobie grzac raczki :P

To chyba tyle poza tym nie mam zadnych zastrzezen,chociaz... moze jeszcze podgrzewane lusterka :roll: :lol: Ale nie ma co wybrzydzac

Pozdro

Przejrzalem temacik i ja napiszę czego i brakuje i co zamierzam z tym zrobić :D

1. Podgrzewane lusterka - da się to zrobić więc sobie zrobie sam

2. Podświtelanie schowka - kabelki wyprowadzone, tylko lutownice nową kupię bo stara padła, w schowku będzie się światełko świecić po jego otwarciu (na giełdzie wszystko do tego chyba za 7 zł kupiłem)

3. Podgrzewane fotele - w dupcie w zimie grzeje więc się przyda a koszt nieduży, 80 zł u znajomego kumpla, wszyje ładnie, tylko to podpiąć i przycisk wstawić.

4. Płynna regulacja wycieraczek - o niestety tu nic nie wymodzę, musi być jak jest

5. Elektryczne szyby - widziałem w jakimś temacie, że jakiś klubowicz już sam zakładał, kosztu nie pamiętam ale chyba do zniesienia, na przód to taki must a na tył to się zobaczy

6. Podłokietnik - w GX nie mam, podjadę do Nissana, podobno jakieś promocje na niego mają, zobaczę czy się do czegoś nadaje, jak nie to sobie jakąs klapkę sam zmontuję.

7. Lepiej trzymających foteli - przy moich oponkach letnich lubię sobie ostro w zakręty wchodzić i trochę mnie rzuca, takie z 300 ZX w sam raz, z el. regulacją :D, pojadę do Reichu z kumplem (auta będzie szukał) to może znajdę

8. Audio - tylko wzmacniacza mi brakuje, tak to mam co mi wystarcza, ale to już dalsza przyszłość.

9. Uchwytów na napoje - widziałem takie uniwersalne, zobaczę co to jest i gdzie to można przymocować, mam jeszcze wolną półeczkę pod sterowaniem nawiewem.

10. Najważniejsze ale i najdroższe - SR20DE, mój priorytet, ciągle zbieram kasę i szukam dobrej okazji, może również taka u Niemców trafie :D

No i to chyba tyle, autko lubie i jak mi się nie trafi jakaś super fura (jest taki Dodge którego chce mieć) do kupienia to dokończę dzieła i będzie to najszybsza almera sedan w PL, a jeśli to zawsze i tak najładniejsza :D

• 1 rok później...

Odkopię trochę stary wątek...

Brakuje mi w Almerze lampki, która sygnalizowałaby niezamknietą klapę tylną - a może tylko u mnie to nie działa :?: szukałem, szukałem i nie znalazłem informacji, czy kontrolka niedomkniętych drzwi powinna działać w tej sytuacji w N15.

Z 2-3 razy już ruszyłem z otwartą klapą..

Brakuje też trochę miejsca na prawe kolano (184 cm) i miękkości tylnego zawieszenia :zly:

Poza tym nie narzekam...

pozdrawiam