Ziutek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Gołąb nie obrażam sie ani nic tylko ten temat to koncert życzeń ... nie mam połowy tych "bajerów" bo w tej kasie jaką dałem za almere nie ma mowy o takim wyposażeniu ... Można kupić tańszą Nexie w full wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gołąb Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 bo ten temat chyba mial takie zalozenie - zawsze warto pomarzyc przynajmniej czlowie w domu / pracy sienie nudzi - a co do nexii to ja bym mojej almerki nie zamienil na takową (nawet jesli ma jakies niedociagniecia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 100nx&maxima Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fixxxer Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 mi brakuje sterowania pilotem centralnego i szyb elektrycnych, naprawde nie kumam jak w aucie wyposażonym w abesy sresy klime kilka poduszek są też elektyczne lustra a szyby w manualnu.... No nie chwytam takiej polityki ... Lusterka ruszam naprawde żadko a szyby to jednak szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 - brak mi też jeszcze modułu domykania szyb (alarm) - brak mi jak chol;era instalacji gazowej (gwarancja) ale mimo to ryzyk fizyk, zakladam w nowym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcinde Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 chyba nie ma co porónywać almery z nexią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Valdi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Użytkowałem Nexię przez 2 lata (samochód służbowy) i byłem bardzo zadowolony. Miała wiele wygodnych funkcji typu elektryczne szyby przód i tył, elektrycznie otwierany bagażnik, czy nawet elektrycznie otwierana klapka od wlewu paliwa. Fajnym bajerem był poziom płynu w spryskiwaczach. Do tego można dodać jeszcze elektrycznie wysuwaną antenę. Silnik 1,5 90 KM miał dobre osiągi. Osobiście wytłukłem Nexią 110 tyś, potem jeździł inny pracownik i zajechał ją do 380 tyś. (aż do wypadku). Nigdy nie odnotowaliśmy żadnej, nawet najmniejszej usterki. W firmie mieliśmy 3 Nexie i żadna nie sprawiała kłopotów. Dlatego jak czytam opinie "znawców" na temat w ogóle samochodów Daewoo to łapię śmiechawke. Przez 7 lat użytkowałem też Nubirę (własną) i 0 problemów. W oparciu o opinię kumpla kupiłem samochód "podobno" lepszy czyli Almerę. W 1,5 roku użytkowania i wymieniłem skrzynię biegów, centralkę alarmu oraz poprawiono mi jakaś usterkę przy klimie. Jeśli do tego dodam te wszystkie "przyjemne" szelesty, trzaski i ogólnie niechlujne wykończenie to wiem, że na pewno żadnego Nissana nigdy więcej nie kupię! Ktoś powie, że widziały gały co brały, ale w czasie jazdy próbnej byłem skupiony na czym innym i takie detale nie wpadły mi w oczy i w uszy. Liczę, że przynajmniej jak coś znowu nawali to na gwarancji... Legenda Nissana przestała obowiązywać, no ale grunt to się nie denerwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Valdi Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Uważam, że zrobienie elektrycznych lusterek bez ogrzewania to porażka, poza tym reszta wyposazenia jest OK, gdyby oczywiście nie fatalne wykonanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 mi brakuje sterowania pilotem centralnego i szyb elektrycnych, naprawde nie kumam jak w aucie wyposażonym w abesy sresy klime kilka poduszek są też elektyczne lustra a szyby w manualnu.... No nie chwytam takiej polityki ... Lusterka ruszam naprawde żadko a szyby to jednak szyby witaj w klubie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 wg mnie Daewoo to dobre i tanie samochody np Lanos... miałem byc jego posiadaczem auto miałem zaklepane od dawna 1 właściciel stan idealny z małym przebiegiem tak się akurat stało że gośc po raz kolejny się rozmyślił a że ojciec od X lat jeździ nissanani i ma w miarę dobre wspomnienia z przeszłości wybór padł na nissana po 4 miesiącach "upolowałem" almerę w stanie idealnym i co ważne poza jednym lekko zarysowanym błotnikiem i jakimś przygodami ze zderzakami reszta to orginał i mały prawdziwy przebieg... auto tanio nie kosztowało ale po pół roku wiem że warto było no i to prawdziwy Japoniec wracając do nissana to nie ma co ukrywac nissan traci na jakości... ojciec zajeździł 1x sunny N14 i 2x primera P10 i P11 sunny to był wóz... nie to co P10 i P11 zwłaszcza Made in UK... ale nie narzekajmy są gorsze samochody:) a wracając do Daewoo to psioczą na te samochody Ci co nimi nie jeździli... dobrze jest mi znane nie jedno forum Lanosa itd fakt faktem samochó ma jakieś bolączki i na pewne rzeczy trzeba uważac ale to pożądny samochód za małe pieniądze a w dzisiejszej dobie i tak sporo zależy od egzemplarza na jaki się trafi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 mi brakuje elektrycznych lusterek czy to znaczy, ze masz lustra na korbki? :shock: wypas jak na nową furę..... mnie osobiscie tez brakuje kilku detali i wcale ich dołożenie nie wymagało by milionów...podgrzewane lusterka własnie (skoro są elektryczne), halogeny w standardzie, wybór koloru tapicerki (bardzo chciałam tę ciemną, ale dostępna była tylko w wersji #sport# co równało się dopłacie kilku tysiączków - no thanks, postoję), szyberdachu mi brakuje masakrycznie, elektryki w tylnych drzwiach, i czasami mocy hehehee :twisted: ...generalnie nie narzekam, i tak ją lubię ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 WYDAJE MI SIE ZE WYLICZANIE ZECZY KTORE CHCIELIBYSMY MIEC A SA ONE DOSTEPNE W INNYCH WERSJACH SA NIEPOTRZEBNE, BO PRZECIEZ ZAWSZE SOBIE MOZNA DOLOZYC (NO MOZE W 80% MOZNA). BARDZIEJ SKLANIAM SIE ZA ELEMENTAMI KTORYCH PRODUCENT NIE ZAMONTOWAL I NIE PRZEWIDZIAL W ZADNEJ Z DOSTEPNYCH WERSJI! W MOJEJ N15 BRAKUJE MI UCHWYTOW NA NAPOJE, PODGRZEWANYCH LUSTEREK I TYLNEJ WYCIERACZKI (CHOC NIE WIDZIALEM SEDANA Z TYLNA WYCIERACZKA :wink: ) RESZTA JAK NAJBARDZIEJ WYSTARCZA A CO WAZNIEJSZE: NIE PSUJE SIE :!: :!: PS. PODGRZEWANE SIEDZENIA MAM U OJCA W MITSUBISCHI I TAK NAPRADE JEST JAK DLA MNIE NIEPOTRZEBNE. WLACZYLEM JE RAZ!! NA SAMYM POCZATKU ZEBY ZOBACZYC JAK TO DZIALA :wink: A SWIADOMOSC ZE JEDZIESZ NA KRZESLE ELEKTRYCZNYM :wink: NIE NALEZY DO NAJLEPSZYCH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 my po prostu nie kumamy pewnych zasad jakimi kierował się producent....jak mozna pociągnąć elektrykę pod lustra, a podgrzewania juz nie???? albo ja mam auto z 01 roku i mam elektryczne szyby i lusterka, a ktos ma auto z 03 lub 04 i szyby ma elektryczne a lustra na korbkę, albo na odwrót, albo wcale.....jedni mają wzmocnienia, a drudzy nie...i gdzie tu sens i logika?? ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MIS Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 MONIU JA SIE Z TOBA ZGADZAM I TEZ TAKICH KWESTI NIE ROZUMIEM... ALE JESLI MOWIMY O TAKICH SAMYCH AUTACH (WERSJACH) TYLKO POROWNUJEMY ROCZNIKI (NP 01 DO 04), A NIE ZE NP NIE MA HALOGENOW CZY WIECEJ MOCY... JAK JUZ KTOS DOBRZE POWIEDZIAL: WIDZIALY GALY CO BRALY :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 tak, ale okazuje się często, gęsto, ze nawet te same wersje miały rózne wyposazenie...o to mi chodzi......ja wiem, co brałam i te moje problemy, to żadne problemy, mówię, co chciałabym miec, co by się przydało.....i nie do lepszej jazdy, czy komfortu, tylko dla większego zadowolenia z auta...po prostu ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 - automatycznej klimatyzacji, - komputera pokładowego, - podgrzewanych lusterek, - dobrego fabrycznego sprzętu audio, - do pełnego zadowolenia brakuje mi jeszcze dodatkowych ok. 30-40KM i 50Nm momentu (a przy tym rozsadnego spalania). Mam zamiar to wszystko niedługo zmienić, ale juz to bedzie następne auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość N_15 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2005 Valdi 8) Jeszcze N15 albo P11 nie szalałeś i stąd to uprzedzenie do Nissana. Owszem Nissan ale 100% z Japonii :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krrizz Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 A mnie brakuje 150 KM więcej, ladnych alu 17'' delikatnego body-kitu, rurki przelotowej, i nowych amorów LUB kasy na to wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pietia_pk Opublikowano 30 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2005 Mi brakuje: - fotela wracającego na swoje miejsce (mam wersje trzydzwiową ) - halogenów - ściemniania oswietlaenia licznika (żeby pasażerowie nie marudzili że za szybko jade) a co do "widziały gały co brały " to w moim przypadku było Brały gały na co starczyło zdolności kredytwych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
INC Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 1. WSPOMAGANIA :/ (ktos wie ile moze kosztowac ??) 2. elektrycznych szybek chociaz w srodku...(z przodu mialo byc.... cholera :/ nieswiezy jeszcze jestem chyba dzis :? ) 3. halogenow 4. hmm..... ABS by sie jeszcze przydal ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość GoPlaN Opublikowano 1 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2006 1. wspomagania ( 195 R15 ) 2. podgrzewanych lusterek 3. halogenow z przodu 4. i mocy kolo 100KM ... na wiosne cos sie podlubie zeby skrocic liste :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jankes Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 mi bardzo brakuje regulacji podświetlenia tablice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość porcupine Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 ostatnio wpadlo mi do glowy kilka szczegolikow, ktorych brak uprzykrza troche zycie. Mianowicie: 1.Podswietlanie schowka po stronie pasazera 2.Lampki sygnalizujacej wlaczane swiatl "krotkie" 3.Wkurza mnie tez sytuacja kiedy mam wlaczony nawiew na szybe to leci rzeczywiscie tylko na szybe... A ja chcialbym zeby troche cieplego powietrza lecialo prosto na mnie z bocznych czy srodkowych nawiewow, zebym mogl sobie grzac raczki To chyba tyle poza tym nie mam zadnych zastrzezen,chociaz... moze jeszcze podgrzewane lusterka :roll: Ale nie ma co wybrzydzac Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zell Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 Przejrzalem temacik i ja napiszę czego i brakuje i co zamierzam z tym zrobić 1. Podgrzewane lusterka - da się to zrobić więc sobie zrobie sam 2. Podświtelanie schowka - kabelki wyprowadzone, tylko lutownice nową kupię bo stara padła, w schowku będzie się światełko świecić po jego otwarciu (na giełdzie wszystko do tego chyba za 7 zł kupiłem) 3. Podgrzewane fotele - w dupcie w zimie grzeje więc się przyda a koszt nieduży, 80 zł u znajomego kumpla, wszyje ładnie, tylko to podpiąć i przycisk wstawić. 4. Płynna regulacja wycieraczek - o niestety tu nic nie wymodzę, musi być jak jest 5. Elektryczne szyby - widziałem w jakimś temacie, że jakiś klubowicz już sam zakładał, kosztu nie pamiętam ale chyba do zniesienia, na przód to taki must a na tył to się zobaczy 6. Podłokietnik - w GX nie mam, podjadę do Nissana, podobno jakieś promocje na niego mają, zobaczę czy się do czegoś nadaje, jak nie to sobie jakąs klapkę sam zmontuję. 7. Lepiej trzymających foteli - przy moich oponkach letnich lubię sobie ostro w zakręty wchodzić i trochę mnie rzuca, takie z 300 ZX w sam raz, z el. regulacją , pojadę do Reichu z kumplem (auta będzie szukał) to może znajdę 8. Audio - tylko wzmacniacza mi brakuje, tak to mam co mi wystarcza, ale to już dalsza przyszłość. 9. Uchwytów na napoje - widziałem takie uniwersalne, zobaczę co to jest i gdzie to można przymocować, mam jeszcze wolną półeczkę pod sterowaniem nawiewem. 10. Najważniejsze ale i najdroższe - SR20DE, mój priorytet, ciągle zbieram kasę i szukam dobrej okazji, może również taka u Niemców trafie No i to chyba tyle, autko lubie i jak mi się nie trafi jakaś super fura (jest taki Dodge którego chce mieć) do kupienia to dokończę dzieła i będzie to najszybsza almera sedan w PL, a jeśli to zawsze i tak najładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McAlmera Opublikowano 12 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2007 Odkopię trochę stary wątek... Brakuje mi w Almerze lampki, która sygnalizowałaby niezamknietą klapę tylną - a może tylko u mnie to nie działa :?: szukałem, szukałem i nie znalazłem informacji, czy kontrolka niedomkniętych drzwi powinna działać w tej sytuacji w N15. Z 2-3 razy już ruszyłem z otwartą klapą.. Brakuje też trochę miejsca na prawe kolano (184 cm) i miękkości tylnego zawieszenia :zly: Poza tym nie narzekam... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi