Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Czego brakuje Wam w Almerce?

Gość marcinde
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mi brakuje:

1. kontrolki od świateł,

2. nie parujących szyb,

3. większej ilości machnięcia przednimi wycieraczkami po użyciu spryskiwaczy, oraz odrazu uruchomieniu tych wycieraczek a nie po 1.5s bo za dużo czasami płynu poleci,

Posiadam:

-klime,

-on/off wewnętrzny obieg,

-4x airbag,

-ABS,

-elektryczne lusterka,

-podgrzewane lusterka :P ,

-spoko audio,

-tylną wycieraczkę z możliwością ciągłej pracy,

-płynną regulację wycieraczek przednich,

-spoko osiągi,

-wspomaganie,

-podświetlany schowek,

-centralny z pilota,

-itp.

Jednym słowem jestem bardzo zadowolony z almerki którą mam od września i zastanawia mnie dlaczego komuś może brakować elektrycznych lusterek bądź szyb?Przecież almera posiadała i posiada wiele z tych opcji.Należało wybraći poszukać taką almerę która posiadała owy osprzęt i zaspokoiłaby nasze potrzeby ;) .A podgrzewane lusterka czy centralny z pilota, ba nawet konreolkę od świateł można zrobić samemu jak się chce.

1. pilota do centralnego

2. elektrycznie sterowanych szyb przednich

3. światełka nad lusterkiem wstecznym no i może w schowku

4. termometru temperatury zewnętrznej

pierwsze dwa punkty mam w planie do realizacji, pilot będzie jeszcze w tym roku, jak nie będzie za zimno to od razu zamontuję szybki może na wiosnę a termometr jak wymysle ciekawe miejsce dla niego

Mam na podwórku dwa Diesle z webasto i powiem szczerze że mój Accord PB szybciej się nagrzewa i łapie temperaturę niż te diesle z webasto

3. ... oraz odrazu uruchomieniu tych wycieraczek a nie po 1.5s bo za dużo czasami płynu poleci,

a to akurat jest po to, żeby wycieraczki jak najkrócej leciały po suchej szybie :027:

3. ... oraz odrazu uruchomieniu tych wycieraczek a nie po 1.5s bo za dużo czasami płynu poleci,

a to akurat jest po to, żeby wycieraczki jak najkrócej leciały po suchej szybie :027:

No nie zupełnie.Zauwarz że w tylniej jest bez zarzutu i odrazu wszystko reaguje, w peugocie mam tylko przednie ale chodzą tak jak marzę o tym w almerce :027:

Więc podaruje sobie pisanie o podgrzewaniu tu i uwdzie, ale mając doświadczenie z poprzednimi vanami mam kilka pozycji które były w poprzednich autach w standarcie:

- podczas zatrzymywania się wycieraczka przednia mogłaby przechodzić z pracy ciągłej w przerywaną,

- powinny być doprowadzone nawiewy (przynajmniej na nogi) także do tył

- schowki pod tylnymi fotelami podzielone na pół a nie na trzy jak fotele prawie całkowicie je wyłaczają z uzytkowania

- sterowanie radiem wprost z komlumny jest lepszym rozwiązaniem, niż umocowanie w kole

To tyle, ale z racji tego, że auto wyszło z produkcji, pewnie producent juz nie uwzględni naszych uwag ;-)

Pozdrawiam!!

• 3 miesiące temu...

mi w mojej almerze 2.2 di 110km brakuje kopa:) Szkoda ze nie mozna tam włożyc 1.9 tdi 110km z vw. Niby taka sama moc a jednak bez porównania

• 3 miesiące temu...
Mi brakuje:

-kontrolki włączonych świateł ( za dnia podświetlone zegary są niewidoczne)

mam ten sam ból a ponadto brak elektrycznych szyb - ale to już tylko kwestia czasu i zamontuję :P

mi w mojej almerze 2.2 di 110km brakuje kopa:) Szkoda ze nie mozna tam włożyc 1.9 tdi 110km z vw. Niby taka sama moc a jednak bez porównania

Może najpierw sprawdż przepływkę, a nie narzekasz...

Mi przedewszystkim brakuje komfortu (wyciszenia wnętrza, tłumienia dziur, choc głównie na hałas narzekam), koszmar.

Brakuje równierz elastyczności silnika, ciągu od niskich obrotów.

Halogenów, bo ukradli ;/

Miejsca w środku, zwłaszcza z tyłu.

Ostatnio Cb-radia, ale ten problem chyba niedługo rozwiążę :)

Gość Mlody666

mi brakuje uchwytów na napoje - niby nic a irytuje. Dobrze ze mam trzydzrzwiowe nadwozie to dają rade kieszenie z tyłu :D

matii co do komfortu to jeżeli sie go szuka to nie kupuje sie paroletniego Japończyka. One przeważnie są dość twarde, za to świetnie sie prowadza:D

Mlody uchwyty na napoje, to szczegół, który widzę Ciebie tak samo boli, jak mnie w poprzednim aucie. Niby drobiazg, jednak bardzo przydatny. Polecam podłokietnik z uchwytami na napoje, miałem taki w Golfie, mam teraz wyjęty, bo a w Almerce mi nie potrzebny. Wbrew opini idzie go naprawdę estetycznie założyć. Kazdy się ze mnie śmiał jak ubolewałem nad brakiem uchwytów na napoje :) Co do komfortu, to poporstu czasem jeżdzę autami sporo wygodniejszymi i potem ciężko się przestawić.

W Almerce 2,2 2000-brakuje mi kontrolki świateł mijania,mało miejsca dla pasażerów z tyłu,słabe przyspieszenie...dopiero kop zaczyna się powyżej 2 tyś obrotów..troche czasu mija gdy do tych obrotów się dokręci...małe niedoróbki...no i oczywiście słaba pompa paliwowa/mi siadła po 180 tyś km/.

w n15 3d mały kłopot to niepowracający na miejsce pierwotnego ustawienia fotel kierowcy po wyjściu pasażera z tyłu

Zdecydowanie podpisuję się pod tym... Zwykle wypuszczam osoby siedzące z tyłu od strony pasażera, ale ostatnio zapomniałem i później przez 20 minut starałem się ustawić swój fotel tak jak był :(:

Jak dla mnie przydałby się jeszcze przerywany tryb pracy wycieraczek - najlepiej z pokrętłem do regulacji szybkości oraz fotele z pokrętłem zamiast cięgła do regulacji oparcia... Nie wiem czemu te przydatne rzeczy miałem w Sunnym N14 a nie ma tego w nowszej konstrukcyjnie Almerze...

Oprócz kilku wymienionych wcześniej rzeczy, typu uchwyt na napoje i lepszego wygłuszenia wnętrza, brakuje mi czasem 6-go biegu. I to nie przez to, że rozwijam jakieś kosmiczne prędkości. Jazda N15 powyżej 4 tyś. obrotów jest głośna i dość uciążliwa na dłuższą metę.

mnie brakowalo:

-6 biegowej skrzyni :/

-brak uchwytow na piciu :/

-brak regulacji speeda wycieraczek :/

-tempomatu!!! po 300 km autostradka noga dretwieje na gazie i boli!!! :/

-mozliwosci odlaczenia poduchy pasazera :/

-Turbo !!! w silniku 2,0d :(

- IC, ale już niedługo się za niego zabieram,

- IBC - też będzie, ale dużo później,

- regulacji kierownicy w 2 płaszczyznach,

- podgrzewanych lusterek - pewnie też niedługo...