Gość symek Opublikowano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2005 Witam Mam małe pytanko. Dzisiaj pojawił mi się mały problem ze skrzynią biegów w moim słoneczku. Skrzynia blokuje się na wstecznym i jest duży problem żeby wyrzucić na luz. Podobnie dzieje się z piątym biegiem, ale w mniejszym stopniu. Co może być tego przyczyną? Tylko nie straszcie mnie, że skrzynia do wymiany. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s900 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 no dobra nie strasze.. zacznij od obejzenia autka od dolu moze pekla guma oslonowa od drazka wchodzacego w skrzynie i dostal sie syf ale ja obstawialbym usterke gdzies wewnatrz :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 No i stało się. Podjechałem dzisiaj na warsztat – finał … ?? – mechanior powiedział żebym szukał sobie skrzyni biegów. Powiedział, że może mi załatwić używaną za 1000zł. I co ja mam teraz biedny zrobić … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Qubba Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 poszukaj samemu!! najlepiej na allegro, tam sie oglaszaja rozni tacy co czesciami handluja, albo uzbieraj tysiaca :-( wspolczuje :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 27 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2005 Znalazłem coś takiego: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=79032391 Przejrzyj jeszcze inne ogłoszenia na allegro, tam gdzie maja całe samochody na części, zadzwoń, wyślij maila i coś sie znajdzie i napewno nie za 1000PLN! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość symek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2005 Ok, dzieki, bede szukal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Też mi nie chciał wchodzić wsteczny i 5-ty bieg.Teraz już nic nie wejdzie bo szlag trafił całą skrzynie.Jeśli ktoś ma kłopoty z wstecznym i 5 niech nie czeka tylko naprawia bo później już nie bedzie co naprawiać.Prawdopodobnie trzeba wymienić tylko łożyska.A propo ma ktoś namiary na skrzynie oprócz allegro (znajomi.szroty)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zaczęło się dużo wcześniej od łożyska. I na pewno cicho nie było. Tak jak z rakiem, jak się w porę zdiagnozuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jędruś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2006 niestety tez bylem zmuszony do wymiany skrzyni z podobnego powodu czyli klopoty z 5 biegiem.Wsteczny musialem wbijac mlotkiem.Po wrzuceniu 5 drazek trzebabylo trzymac zeby nie wyskoczyl i po puszczeniu sprzegla i dodaniu gazu zgrzytalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2006 Jeśli masz możliwość pozostawienia na jakiśc czas auta w garażu i rozebrania skrzyni to zrób to. W między czasie szukaj całej skrzyni. Napewno jazda z takim wrzucaniem biegów zniszczy ją kompletnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi