Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Termometr w N16

Gość Gołąb
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

byc moze masz racje ale zanim z nissana odpisza to moze ktos z klubowiczow mi doradzi - z tych co zakladali (ale niekoniecznie bo moze ktos juz mial) i jakies delikatne sugestie ;)

cykne dzisiaj fotke o ile miejsce na to pozwoli.!

Witam, jezeli dobrze pamietam termometr jest umieszczony w przednim zderzaku, pomiedzy tymi atrapkami (od wewnatrz) Jest tam taki otwor w ktory wkłada sie czujnik , czyli musisz sobie go '"namacać"' :oops:

to jest ta czesc zderzaka nad rejestracja

Dokładnie to jest to miejsce gdzie ten wredny termistor siedzi. Niestety samo podłączenie nie wystarczy, trzeba go uaktywnić a to jest troszkę wredne bo naciskasz obie wajchy od resetu i ustawienia zegara oraz włączasz zapłon przy jednoczesnym zwolnieniu jednego z przycisków. Po tej operacji pojawia się na wyświetlaczu wskazanie niestety zaczyna od -38 potem rośnie do 40 i spada, cała ta kalibracja trwa podczas jazdy ok 2 dni. Koledzy pisali że bez jazdy na wł zapłonie to ok 15 min ale sam nie testowałem. Wiem że u mnie to trwało 2 dni. Przez cały ten czas wskazanie migało. Potem zapaliło się na stałe i teraz miga tylko gdy temp na drodze spadnie w okolice zera (miga tylko stopień celsjusza). Cała ta operacja jest opisana na płytce serwisowej Klamerki :P . Pozdrawiam Mariusz

no!! i to sie nazywa serwis!!! a nie jakies tam ASO!!! :) hihi dzieki wielkie!!! tak patrze po tych zdjeciach ze strasznie duzo kabelkow masz przed chlodnica... ja mam tylko dwa :roll: jeden od klaksonu i drugi od... hmm mam nadzieje ze termometru ;)

jeszcze raz wielkie dzieki!!

no!! i to sie nazywa serwis!!! a nie jakies tam ASO!!! :) hihi dzieki wielkie!!! tak patrze po tych zdjeciach ze strasznie duzo kabelkow masz przed chlodnica... ja mam tylko dwa :roll: jeden od klaksonu i drugi od... hmm mam nadzieje ze termometru ;)

jeszcze raz wielkie dzieki!!

bo mam dwa klaksony :)

ee to na wypasie almerka ;) w k11 tez mialem dwa trabila jak jakis wielki samochod a twarze przestraszonych ludzi hehe nie do opisania jak uciekali bo mysleli ze cos wiellkiego leci a tu micrusia :twisted:

ee to na wypasie almerka ;) w k11 tez mialem dwa trabila jak jakis wielki samochod a twarze przestraszonych ludzi hehe nie do opisania jak uciekali bo mysleli ze cos wiellkiego leci a tu micrusia :twisted:

kiedys jak titnolem na goscia w polonezie to chlop tak sie zdenerwowal ze az mu fura zgasla ;))

Cała ta operacja jest opisana na płytce serwisowej Klamerki :P

Czy jakieś bliższe informacje na temat płytki można uzyskać. Co to dokładnie jest i gdzie to mozna zdobyć.

Czy jakieś bliższe informacje na temat płytki można uzyskać. Co to dokładnie jest i gdzie to mozna zdobyć.

chcesz to moge ci to wystawic na emule. jak rowniez katalog czesci.

chcesz to moge ci to wystawic na emule. jak rowniez katalog czesci.

Ja korzystam z DC++ a tam takich rzeczy nie ma. Wiec wystawienie na epule chyba nic nie da. Jak by się dało, to moze wypal płytkę i wrzuć pocztą na mój koszt.

Gość thomson30

A ja bym prosił na emula, generalnie większość z niego korzysta. Nie mówisz chyba o instrukcji manual service (tą akurat mam i nic tam takiego nie znalazłem). Będę bardzo wdzięczny.

A tak w ogóle - to w końcu ktoś napisałe coś konkternego na temat termometru - wielkie dzięki.

Tu macie link na emule a całość się nazywa service manual do wypalenia obraz np. Nero. Waga pliku 422MB :shock:

ed2k://|file|Nissan%20Almera%20n16%20(Deutsch%20-%20English%20-%20Espanol%20-%20Francais)%20(Nero)%20(Service%20Manual).nrg|443150384|E1DDA925EC3DB848F4B96B86F67147EB|h=65KTIQJOHGJ5ZJ4OCQXSE

BEQZWGNQWX4|/

Pozdrawiam Mariusz

• 1 miesiąc temu...

A jedno pytanko jeśli można. Cena czujki faktycznie - 190 pln. anowie w ASO łąskawie nic nie biorą za jej wpięcie. No i moje pytanko - a może ktoś testował czy termometr Almerowy będzie pracował z czujką od termometru bazarowego ???? Osobiście podejrzewam, problemem może być tylko podpięcie do wtyku.

Gość raVonline

NISSAN robi straszna biede ze termometr w aucie to dodatkowa opcja jakby to byl jakis wynalazek :/ żałosne

sam nie mam czujnika ale zastanawiam sie na kupieniem termometru z allegro aby mi pokazywal tem na zewn i wewn auta.. dla nissana to dopiero WYPAS :lol: