TeroM Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam po nowym roku Mam nadzieję że ten rok będzie dla Was lepszy niz rok 2005. A teraz mam do Was pytanko, ile kosztowałyby kable WN do mojego autka? Tak po allegro patrze to ~140 zl. Tyle mam liczyć? Jestem zmuszony je kupić bo autko nie paliło na 1 gar(zmierzony kabel, jest trupem). Mieszanka była bardzo wysoka, więc podczas jazdy się tego nie odczuwało. Po zmniejszeniu mu dawki paliwa, tnie. A jak się domyślam 1 kabla nie kupię, musze kupić komplet. Chyba że znacie jakiś tani sklepik na terenie śląska, Zabrze, Gliwice, etc. I mam jeszcze takie pytanka: Otóż po zatankowaniu za 50 zł, średnio 13l. Na wskaźniku paliwa pokazuje mi połowe. Przy baku 40l połowa powinna wynosić 20l. A druga sprawa zaraz po odpaleniu silnika, jest na wyższych obrotach, po czym wraca do niższych, a jak się go lekko przegazuje, to przez chwilke jest jeszcze na wyższych, ma takie jakby opóźnienie. Akurat jest to testowane na 3 garach, ale chciałbym wiedzieć, normalne zjawisko w tym aucie? Czy spowodowane przez ten kabel WN? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość InterCell Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Co do kabli to można kupić osobno - przynajmniej powinno sie dać. Ja kupowałem kable od poloneza silikonowe jakies tam na sztuki - mniej więcej pasują długościami. Oczywiście w Warszawie. Jesli chodzi o obroty to rozumiem że mówisz o zimnym silniku. Jeżeli tak to nie przejmuj sie tym - jest to sprawka automatycznego ssania. U mnie jest tak samo. Po odpaleniu wchodzi na około 1600 obr/min , po przegazowaniu stabilizuje sie na około 1300 a jak sie troszke wskazówka temperatury ruszy to wszystko wraca do normy czyli około 1000 obr/min. Jeśli chodzi o skaźnik paliwa to możesz mieć źle wyregulowany albo ..... hmmm sam nie wiem co ale u mnie też czasami pokazuje po tankowaniu więcej niż mogłoby sie wydawac po tym co pokazuje dystrybutor. Pozdrawiam i życze zadowolenia z autka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tzn mam taki efekt również na ciepłym silniczku. Zapalam go, bez gazowania, i wchodzi na max 2 s na wyższe obroty. Jest to dla mnie o tyle dziwne że w Audi tego nie mam Po prostu autko jest dla mnie 'nowością' wiele rzeczy się ucze dlatego pytam. Powiem tak: narazie jestem troche zadowolony z autka, przyjemnie sie jezdzi, dość dynamiczne, ale te spalanie. Jak zrobie to do porządku to będzie super fajnie A jak idzie kupić na sztuki, to jutro się popytam of course. Dzisiaj wieczorem odkryłem dopiero usterke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmiglo Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 jeśli chodzi o poziom benzyny i wskaźnik to to norma, w mojej k12, jak zaleje do pełna to wskazówka wychodzi o jakieś 2cm za licznik :shock: tak więc nie ma się czemu dziwić, że połowa, to nie połowa :wink: żyjemy w matriksie 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 3 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 To co do poziomu paliwa to powiem, śmieszne dziwna matematyka A co do kabli to podzwoniłem i sprawa wygląda tak: Kable JC 35 zł, kable Bosch 65 zł. I nie wiem które wziąść. Nie wiem czy produkty JC są dobre. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Bosch 65 zł to tanio, nie miałbym zaufania do tych za 35,- A co do wskaźnika paliwa - pokazuje on PRZYBLIŻONY poziom paliwa w zbiorniku (tak jest napisane w instrukcji, włącznie z wyróżnieniem słowa "przybliżony"), przecież tam nie ma żadnej skali liczbowej, tylko orientacyjna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zamówiłem te kable za 65... bardziej właśnie byłem za Bosch A co do tego zbiornika to chciałem się po prostu tylko dowiedzieć czy wszyscy tak mają, czy tylko mój ma takie odchyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.