Gość Marb Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Od jakiegoś czasu mam problem, który mnie wkurza. Przy niskich obrotach (tych początkowych czyli wtedy jak auto stoi) maska wpada w drgania i czuje się jakbym siedział w dieslu. Sprawdziłem , że powodem jest drgająca maska i teraz proszę o info w jaki sposób to wyregulować: 1. czy reguluje się coś zamkiem 2. czy reguluje się słupkami na których siedzi maska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Witam, raczej zakmkiem tego przy szybie lepiej nie ruszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Chodzi mi o gumowe słupki na których maska spoczywa po zamknięciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek125 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 a te gumowe słupki, sprobuj je podkrecic do gory to napewno cos pomoze, jezeli da sie je podkrecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 Powinno pomóc. Moja almerka miała identyczną przypadłość w zeszłym roku. Podkręciłem te gumowe ograniczniki (słupki) i od tej pory problem zniknął :wink: Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ... Podkręciłem te gumowe ograniczniki (słupki) i od tej pory problem zniknął :wink: Rzecz w tym że tych słupków raczej nie da się podkręcić (przynajmniej w tym modelu) i stąd moje pytanie czy nakleić coś na te słupki aby zwiekszyć ich wysokość i podnieść maskę czy w jakiś sposób reguluje się - obniża zamek a tym samym i obniża maskę. Na moje oko jest to skok paru mm i estetycznie nie ma znaczenia czy maska pójdzie do góry czy na dół ale chciałem wiedzieć czy to wina materiału z którego wykonano słupki, który po kilku latach nieodwracalnie zmienia swoje wymiary i wymaga doklejenia/wymiany czy zmiana tych wymiarów jest wynikiem zmian temperatury zewnętrznej i takie wahania uwzględniono umozliwiając jakąś regulację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeso Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Rzecz w tym że tych słupków raczej nie da się podkręcić (przynajmniej w tym modelu) To bardzo dziwne :? ... Ja też mam N16 ale z 2001 roku i mogłem wykonać ok. 2 obrotów każdym z tych słupków... No cóż, sprzeczał się nie będę bo może faktycznie u Ciebie się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 To bardzo dziwne :? ... Ja też mam N16 ale z 2001 roku i mogłem wykonać ok. 2 obrotów każdym z tych słupków... No cóż, sprzeczał się nie będę bo może faktycznie u Ciebie się nie da. Obrócić to ja tez mogę ale odniosłem wrażenie, że tylko sobie poobracałem i już a na wysokość to nie miało żadnego wpływu. Było ciemno i nie udało mi się zobaczyć od spodu jak to jest wykonane więc też nie będę się spierał bo wykonałem chyba tylko pół obrotu. Dzisiaj wezmę latarkę i dokładnie się temu przyjrzę i jak nie da rady wyregulować to nakleję krążek z gumy bo już mam dosyć tego "dizlowania". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość onegog Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 możesz spróbować owinąć troche taśmy na hak (ten od maski) mi pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jak miałem Almerkę też z 2000 r to pomogła regulacja zamka, opuszczenie w dół jeśli po tym zabegu maska nie wejdzie Ci na światła. Żeby się potem nie okazało, ze jak siekniesz maską w dół to lampy zmienią swój stan skupienia . A te bałwanki się wykręca - mają kształt spirali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marb Opublikowano 9 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2006 A te bałwanki się wykręca - mają kształt spirali. Fakt tak własnie jest ale potrzebowałem światła aby sie o tym przekonać. W sobotę w dzień przyjrzałem się i faktycznie te bałwanki mają takie spiralne nacięcie dzieki czemu można regulować ich wysokość. Już jest wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi