Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czyzby sprzeglo do wymiany?

Gość VirGo

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytalem w archiwum starsze posty na temat sprzegla w N13 1.3 1987. Chyba mam je do wymiany...

Objawy charakterystyczne... przy gwaltownym wcisnieciu gazu samochod wchodzi na obroty ale przyspiesza po jakims czasie...

mozna z tym jezdzic ale to troszke niebezpieczne...

Czy jest jeszcze cos co powoduje takie zachwanie sie auta?

A jezeli juz przyjdzie mi wymieniac... to jakie to sa koszta, robil to juz ktos z Was w N13?

I co dokladnie musze wymienic...

Moze ktos ma na sprzedaz potrzebe czesci?

Ile moze kosztowac wymiana w warsztacie?

pozdrawiam

może poprostu wystarczy popuścić linkę od sprzęgła, jak to nie wystarczy to niestety konieczna jest wymiana...

może poprostu wystarczy popuścić linkę od sprzęgła, jak to nie wystarczy to niestety konieczna jest wymiana...

dokladnie poluzuj linke lub naciagnij albo sprobuj ruszyc na 3 biegu jak nie zgasnie to sie slizga koszt to jakie 300-500 zl komplet docisk tarcza lozysko

Może napisz nam od kiedy sie to dzieje może troszke szalałes albo ciągnełes przyczepe ciężką,Mi sprzegło padło po paleniu gumy na spiącym policjancie i do mojej primery p10 d. cena sprzęgła 120zł. wymiana powinna się mieścić w granicach 250zł

auto mam od 2 miesiecy, ja nim nie szalalem bo od poczatku troszke muli wiec nie dalo rady, zreszta nie mam takich aspiracji ;-) tylko czasem przydalo by sie szybciej ruszyc czy cos...

wrzucam 5 bieg i powoli puszczam sprzeglo dodajac gazu... troszke jedzie a pozniej gasnie. na nizszych biegac (4,3) podobnie. gdy sprzeglo pusze tak jak przy normalnym ruszaniu lub przy dynamicznym ruszaniu to gasnie momentalnie (na 4,5 biegu).

wymiana z tego co sie dowiadzialem prawie 500zł z czesciami... za auto dalem nie wiele wiecej hehe :lol:

Parę dni temu wymieniałem sprzęgło w swoim N14. Tarcza sprzęgła 192zł + łożysko około 90zł. Jeśli chodzi o koszt robozicny to nie mam zielonego pojęcia- wymieniałem skrzynie wiec zrobili to przy okazji :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...