Gość Maras Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czytałem i czytałem, że brudny filtr może sporo zwiększyć spalanie gazu. Obejrzałem swój i chociaż nie wydawał się specjalnie brudny, to nabyłem nowy. Dodatkowo wpadłem do gaziarzy na regulację, bo więcej powietrza to i mieszanka się zmienia. I co? I spalanie wzrosło o ok 2 l/100km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jeżeli po wymianie filtra na nowy spalanie wzrosło, to myśle że jest to spowodowane tym, że doprowadzane jest więcej powietrza i w związku z tym gaziarze zwiększyli dawkę gazu, żeby nie było za ubogo. A ile Ci paliła przed wymianą filtra i po ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ewidentny bład regulacji - zazwyczaj po zapchaniu sie filtra spalanie wzrasta a po wymianie jego - sie normuje - dla mnie zawsze wzrost spalania - to sygnał do wymiany filtra i ew świec. U Ciebie jest odwrotnie. Zawsze proszę o zaopisanie nastawów poprzednich przed regulacją, jeśli masz śrubę zaznacz farbą bys znał jej położenie. Łatwiej wtedy samemu ustawić optimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Chyba faktycznie gaziarze na regulacji po wymianie filtra wzbogacili mi mieszankę. Śruby nie mam. Zresetowałem kompa, zobaczymy jak teraz będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Jakiego kompa resetowałeś, od gazu? Z tego co się orientuję to one mają pamięć nieulotną i bez podłączenia do PC-ta nic nie zresetujesz i nie przestawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 Uuu To nie resetują się po odłączeniu akumulatora? Pytałem się kiedyś o to gaziarzy i powiedzieli że zresetuje się, ale akurat ten mój jak go się przytrzyma na 3 tys obrotów przez parę minut to przyjmie jakieś domyślne ustawienia. No chyba że jednak nie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kazek Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 a co ile wymieniacie filtr powietrza przy lpg? raz na rok, wystarczy, czy te okresy mogą być dłuższe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 do Kazek. mozesz co roku ja osobiście w moim sedanie wymieniam co 15 tys razem z olejem i filtrem pow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Ja wymieniam co 10kkm razem z olejem, co do przebiegu 15kkm to wg mnie to jest za dużo. Jak jeździsz głównie (tak jak ja) po mieście to lepiej wymieniać częściej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krawczynski Marcin Opublikowano 23 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2006 Jarkk ja smigam głownie po trasach w mojej okolicy jedyne miasto o ile mozna je tak nazwać to jest Bełchatów Dlatego wymieniam co 15 tys . 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość indygox Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja wymieniłem po 15 tys filtr powietrza i sie przeraziłem - cały był czarny i usyfiony :shock: po wymianie na nowy autko jest zrywniejsze ale musze jechac na regulacje bo mi obroty podskoczyły do 1500 wiec i spalanie napewno wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi