Gość wolek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Jak w temacie. Interesuje mnie jakie felgi można zalożyc? od jakich samochodów do niego pasują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=10494 vw, opel, daewoo, toyota. Trzeba tylko wytoczyć pierścienie centrujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gościu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 4X 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 a pierścień centrujący to 59,1mm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 wszystko było w tym linku co podałem, na samym dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 fakt później dojrzałem :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 Renault, Opel, Vw, Daewoo, Honda, Toyota, Mazda wszystko co ma 4x100 tylko trzeba odpowiednie pierścienie centrujące założyć. Jeśli zastosujesz nakrętki pływające to podejdą też z Fiata, Alfy i Lancii. Jak chcesz ładne stalowe 15" to mam za 300PLN do sprzedania bardzo rzadkie felgi od Renault Clio I Williams. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chrosta Opublikowano 7 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja mam borbety typu A za 350zł, wiecej w ogłoszeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 ...Jeśli zastosujesz nakrętki pływające to podejdą też z Fiata, Alfy i Lancii... Pozdro nakrętki pływające? :shock: ludzie nie stosujcie takich wynalazków. Jest taki wybór felg że naprawdę nie ma sensu kombinować z dopasowaniem innego typu felg niż przewidziane konstrukcyjnie. Poza tym: jedna nakretka kosztuje 10zł czyli 160 zł za komplet. Nie lepiej tew 160 zł dołożyc do lepszych felg lub po prostu zaoszczędzić, kupujao drazu pasujące felgi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiniu Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 ja kupiłem pierścienie centrujące 4szt za 50zł i sprawe ma z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 8 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2006 ja osobiście nie stosuje nakrętek pływających tylko zasugerowałem możliwość założenia felg z innym rozstawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NaAx Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Renault, Opel, Vw, Daewoo, Honda, Toyota, Mazda wszystko co ma 4x100 tylko trzeba odpowiednie pierścienie centrujące założyć. Jeśli zastosujesz nakrętki pływające to podejdą też z Fiata, Alfy i Lancii. Jak chcesz ładne stalowe 15" to mam za 300PLN do sprzedania bardzo rzadkie felgi od Renault Clio I Williams. Pozdro w Vw z tego co wiem srednica tworu centrujacego to 57 wiec trzeba by bylo rozwiercac zeby podpasowac do 100nx czy sunny. Z tych marek do wymieniles to zdaje sie ze tylko Renault ma wieksza srednice otworu centrujacego niz nissan, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 w Vw z tego co wiem srednica tworu centrujacego to 57 wiec trzeba by bylo rozwiercac zeby podpasowac do 100nx czy sunny. Z tych marek do wymieniles to zdaje sie ze tylko Renault ma wieksza srednice otworu centrujacego niz nissan, pozdrawiam To prawda,że tylko Renault ma większą średnice, w takim przypadku trzeba zastosować pierścienie centrujące. Przy mniejszym otworze centrującym trzeba rozwiercać, ale to nie jest jakiś ani problem ani większy koszt. Pozatym pytanie było o rozstaw śrub a nie o średnice otworu centrującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 Nie moglam znalesc na forum nigdzie informacji dotycznacej srub lub nakretek do felg aluminiowych wiec podczepie ten watek pod ten temat. czy ktos sie moze orientuje jakie powinny byc te nakretki? czy moze jakis rozmiar(nakretek) zalezy od tego jaka jest dana felga aluminiowa? Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pancin_007 Opublikowano 14 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2007 @up skok gwintu wynosi 1,25 sam sprawdzilem;P nakretki do aluskow musza byc stozkowe srednica gwintu m14 a skok niewiem 1,5 alb o 1,25 trzeba sprawdzic a rozmiar z felga niema zwiazku chyba ze otwory na sruby sa bardzo male na tyle zeby wlozyc normalny klucz wtedy musi byc srubka po klucz imbusowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MadziaQDI Opublikowano 28 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2007 A czy moze ktoś sie orientuje jaki jest rozmiar klucza do srub orginalnie w nissanie bo ja na tym moim kluczu nie moge nigdzie znalesc rozmiaru... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jimmy018 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie i srednice pierścienia centrującego w 100nx, jaka ma być, kupiłem felgi 15'' i srednice wewnetrzną mam 57mm, czy to bedzie pasować czy musze toczyć nowe pierscienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 jimmy018 otwór centrujący powinien być o ile dobrze pamiętam ok. 59mm. Jeżeli w feldze masz mniejszy to lepiej kup inne fele. alusy maja 17" a stalówki 19" mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi