KURCZAK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Dzisiaj moja Primerke spotkało nieszczęście, groszówa zreszta tez primerka wymusił na mnie pierwszeństwo co spowodowało zarysowanie na całej długości boku. Mam z zwiazku z tym pytanie jaka paste lub inny preparat mogli byscie mi poradzic na zarysowania??? :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Pasta G3. Jest droga , ale i dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzegorz Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 pasta tempo - polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 a ta pasta G3 takis jest specjalny typ??? Droga to znaczy?? Można ja kupic w sklepie motoryzacyjnym czy innym?? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 a jak wyglada sprawa paieru wodenego można go zastosować do zarysowań,a poźniej użyc pasty polerskiej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 a jesteś pewien że sama polerka wystarczy? jeśli tak jedź do lakiernika, 10min roboty od ręki no może przesadziłem i 5 min polerki ze 30pln i zapomnisz a sam jak przetrzesz lakier przy polerowaniu to będzie Cię dużo drożej kosztować, nie zawracaj sobie sam tym głowy, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 lakiernikiem nie jestem ale wydaje mi sie ze polerka powinna wystarczyc. Naszczescie nie ma zadnych wgnieceń tylko w dwóch miejscach przytarcia. Ide zaraz ogladac samochód przy świetle dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 pasta tempo - polecam A ja bym mimo wszystko pasty tempo nie polecal, mozna sobie zrobic duze kuku jesli nieumiejetnie ja sie uzyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Scyzor Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Do wszystko to dywagacje. Zależy jak głębokiem asz te zarysowania. Pasta tempo jest dobra na niewielkie ryski. Ja mam rysy od szmaty z piachem na masce i tempo pomaga ( maskuje je ) ale do pierwszego deszczu, czy mycia. Woda znów demaskuje niedoskonałości lakieru. Na głębsze rysy jedynym remedium jest .... lakiernik. pzd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mauzer Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Scyzor ma rację, jednak jeżeli nie jest to szeroka rysa to polerka u lakiernika wystarczy, pięknie ją zamaskuje, przeważnie jest uszkodzona tylko warstwa samego lakieru i to jest do zrobienia , jeśli rysa jest głeboka i szekoka nie ma siły lakiernik się kłania, lepiej podjedź do niego niech oceni co z tym robić bo będziesz miał w razie jak coś nie pójdzie z samodzielnym polerowaniem cały bok auta do malowania a to już troszkę kosztuje, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Jedno jest pewne przytulisz sobie nieżle z ubezpieczenia jak stwierdzą że wszystko do malowania.A propo pasty Maniek ma racje G3 jak dobrze pamietam koszt około 30zł. ale mozesz kupic jeszcze lepszą chyba miała oznaczenia G7 jest jeszcze droższa ale i lepsza. A wypróbowywał z was ktoś kredki do rys warto ją kupić czy to po prostu tandeta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 i zapomniałem napisać trzeba umieć polerować bo zostaną błyszczące kreski którepózniej ciężko zlikwidować.Może jednak lepiej dać do spolerowania fachowcowi dużo nie weżmie jeśli oczywiscie rysy kwalifikują się do polerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Lakiernicy zazwyczaj chcą naciągnąć na lakierowanie całego elementu. Faktycznie i tak nie lakierują bo przecież do czego jest aerometr. Myślę , że jeśli nie ma rysy do podkładu to G3 załatwi sprawe. Trzeba tylko pamiętać , że na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Jedno jest pewne przytulisz sobie nieżle z ubezpieczenia jak stwierdzą że wszystko do malowania.A propo pasty Maniek ma racje G3 jak dobrze pamietam koszt około 30zł. ale mozesz kupic jeszcze lepszą chyba miała oznaczenia G7 jest jeszcze droższa ale i lepsza. A wypróbowywał z was ktoś kredki do rys warto ją kupić czy to po prostu tandeta?? Odnośnie kredek - badziewie , szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURCZAK Opublikowano 11 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 u mnie jest tylko lekkie przytarcie nawet (na szczesie) nie doszło do podkładu. A ta paste o której mówicie to w jakim sklepie dostabe byłem dzisiaj w sklepie motoryzacyjnym i sprzedawca zrobił wielkie oczy jak spytałem sie o ta paste. :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 12 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2006 I dż do jakiegoś z materiałami lakierniczymi i napewno będzie bo w tych sklepach to najbardziej popularna pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasari Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Odgrzewam temat Co w takim razie jeśli zarysowanie jest aż do podkładu? Nie ma na to innej rady niż lakierownie całego elementu. W moim przypadku są to prawy tylny panel i prawe tylne drzwi więc koszta lakiernika drastycznie rosną....Jeśli posiadam AC na ten samochód to jeśli zgłoszę te zarysowania do ubezpieczalni to powinni mi to przyjąć czy raczej też będzie problem ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Jeśli posiadam AC na ten samochód to jeśli zgłoszę te zarysowania do ubezpieczalni to powinni mi to przyjąć czy raczej też będzie problem ? Pozdrawiam Przyjmą, ale tracisz zniżkę, bo nie ma sprawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GhostDriver Opublikowano 6 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Chyba że masz ubezpieczenie od utraty zniżki, ja w hestii mam coś takiego, dodatkowo chyba 50zł i jedna szkoda jest bez utraty zniżek. Dzisiaj akurat oglądalem TV i trafiłem na takie cudo w telezakupach, jakby było tak jak na filmie to by było super Edytowane 6 Grudnia 2015 przez GhostDriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 169zł za 2 butelki po 100ml dobrzy są, ciekawe jak ten Renumax będzie wyglądał po myjni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi