Gość siwy Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 witam, mam takie pytanie odnosnie "chyba" akumulatora. Dokladnie chodzi o to ze od jakiegos miesiaca zauwazylem ze klema od minusa przy akumulatorze jest coraz bardziej zasniedziala, zaraz za akumulatorem jest sruba od masy tam tez troszeczke. Akumulator mam dosyc stary i to dokladnie nie wiem jaki, bo nie ma na nim zadnych oznaczen. Wiem tylko ze ma juz conajmniej 4 lata. Czy to moze byc wina starego akumulatora i juz "wariuje" czy to moze alternator, moze przewody? z gory dzieki za podpowiedzi pozdrawiam siwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Proponuje Ci zabezpieczyc klemy jakims smarem - bardzo dobrze sprawuje sie wazelina techniczna. Skoncza sie Twoje problemy z sniedziejacymi klemami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość irek Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 ja tez miałem cos takiego przy swoim akumulatorze niestetu ktoregoś pięknego dnia po prostu zdechł :cry: nie wiem czy ma to jakis zwiazek ze sniedzieniem klem ale u mnie problem zniknął zupełnie po wymianie akumulatora na nowy pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 ja tez miałem cos takiego przy swoim akumulatorzeproblem zniknął zupełnie po wymianie akumulatora na nowy Dokładnie tak jak u mnie :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość siwy Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 dzieki, tak czulem ze moze sie konczyc, zastanawiam sie czy wytrzyma do konca zimy czy padnie ) dzieki i pozdrawiam siwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Śniedzenie klem i okolicy jest oznaką zwiekszonego parowania elektrolitu, na wszelki wypadek warto sprawdzić napięcie jakie jest na niego podawane-nie powinno byc więcej niż 14,4V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 witam,mam takie pytanie odnosnie "chyba" akumulatora. Dokladnie chodzi o to ze od jakiegos miesiaca zauwazylem ze klema od minusa przy akumulatorze jest coraz bardziej zasniedziala, zaraz za akumulatorem jest sruba od masy tam tez troszeczke. Akumulator mam dosyc stary i to dokladnie nie wiem jaki, bo nie ma na nim zadnych oznaczen. Wiem tylko ze ma juz conajmniej 4 lata. Czy to moze byc wina starego akumulatora i juz "wariuje" czy to moze alternator, moze przewody? z gory dzieki za podpowiedzi pozdrawiam siwy to na pewno nie alternator, gdyby ci się zesrał nie działałoby ci następnego dnia zupełnie nic (nawet zegarek kwarcowy przy predkościomierzu), rozładowałby ci akku do zera w jedną noc - ja tak miałem poszły diody, kupiłem używkę (alternator) i śmiga do dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skYwriter Opublikowano 11 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2006 Akku dokonuje żywota... A jeśli chodzi o alternator : jadę sobie ostatnio i nagle radio gaśnie...myślę sobie - mój blaupunkcik zdechł...;-(. Ale przy następnym paleniu autka sprawa się wyjaśniła ...alternator ( a dokładniej - przebicie ...padły diody, regulator napięcia, stojan też musiałem wstawić z używki...szkoda gadać :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.