Gość klichu Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Witam. Czy P-12 w wersji Tekna ma podgrzewanąprzednia szybkę w standardzie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 niby kazda wersja ma (ale chyba nie elektryczne tylko po włączeniu przycisku włacza sie klima - osuszanie i mocny ciepły nawiew na przednią szybę), znajdziesz to tutaj: http://www.samar.pl/?__action=sec,59&mmy=659,186 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 niby kazda wersja ma (ale chyba nie elektryczne tylko po włączeniu przycisku włacza sie klima - osuszanie i mocny ciepły nawiew na przednią szybę), znajdziesz to tutaj:http://www.samar.pl/?__action=sec,59&mmy=659,186 Mysle ze klichu pytal o podgrzewanie elektryczne tak samo jak jest to zrobione w tylnej szybie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klichu Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Dokładnie chodziło mi o eletryczne podgrzewanie. Tam na tej stronce piszą niby że cały model ma podgrzewaną :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arkom Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Niestety Primera P12 nie ma podgrzewanej elektrycznie przedniej szyby (tak jak pisał kolega - podgrzewanie jest realizowane poprzez ciepły nawiew oraz włączenie klimy dla osuszenia jej). Wiem to ponieważ demontowałem szybę przenią i nie ma tam żadnych połączeń elektrycznych które byłyby podpięte pod szybę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość klichu Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 No mnie też to zaciekawiło. W poprzednim aucie miałem w szybie przedniej druciki . Gsy sie dobrze wpatrzyło to yło je dobrze widać. W Primerze tego nie mam . Nigdy klimy nie włączałem do odmrażania . Zawsze nastawiam nawiew na przednią szybę i na maxa ciepłe powietrze i jakoś daje radę. P.S. Dzięki za dobrą radę z tą klimą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cornholio78 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 chyba od tego masz własnie ten przycisk od ogrzewania przedniej szyby, zebyś nie musiał wykonywac kilku operacji typu włączenie klimy, przekierowanie strumienia powietrza, włączenie wysokiej temp, tylko żebys nacisnął ten jeden a on juz wszystko uruchomi. Tak wynika z logiki, no ale i ta czasem jest myląca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elcoruso Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Jest dokładnie tak jak kolega cornholio pisze, nie ma elektrycznie podgrzewanej szyby tylko taki max nawiew. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bastek Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Tam jest taki myk, że jak włączamy silnik, silnik jest zimny, na zewnątrz jest zimno, włączymy jakąś dużą temperaturę i ustawimy tryb auto, to nie będzie puszczał powietrza dopuki grzałki się nie nagrzeją. Jeśli jednak naciśniemy przycisk nawiewu na przednią szybę, to włącza się maksymalna moc nawiewu, klima i, "na wszelki wypadek", pobór powietrza z zewnątrz. W praktyce działa to bardzo wydajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.