Gość sgj Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Witam wszystkich, Chciałbym zapytać, czy ktoś z forumo-wiczów spotkał się z problemem takim jak mój. Otóż kiedy samochód postoi na zimnie (minusowe temperatury) to po uruchomieniu coś mi buczy w silniku (po tej stronie gdzie kręcą się paski klinowe). To smutne buczenie zwiększa się kiedy kręcę kierownicą. Czyżby padała pompa wspomagania? Może trzeba wymienić jakiś olej (samochód jest z rocznika 2000)? Pozdrawiam, sgj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kkr Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Nie tak dawno miałem podobne odgłosy. Podjechałem do warsztatu autoryzowanego i niczego szczególnego nie stwierdzili. W innym zaś warsztacie mechanik odkrył obluzowanie się śruby mocującej alternator. Dokręcił i wszystko wróciło do normy. Buczenie pompy wspomagania, zawsze odczytałbym, jako uszkodzenie samej pompy, może to łożysko, a może tylko brak odpowiedniej ilości płynu. To zawsze warto skontrolować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.