Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] rdza na progach

Gość patinka
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Niestety coraz więcej "bąbelków" pod lakierem w newralgicznym miejscu na styku z tylnym nadkolem u mnie w aucie. trzeba bedzie się wybrać do lakiernika. Czy ktoś z was już to przechodził? Ile to może kosztować? Może ktoś robił w okolicach Poznania i może polecić dobrą i nie zdzierającą kasy firmę?

Gość heineken72

ale z lakiererowaniem czy bez?

mi zaproponował blacharz za 300 + plus mój lakier z wymianą

a za 150 bez wymiany. Zrobiłem u innego za 100 plus materiały bez wymiany i....

teraz ...po drugiej zimie widać znów rudy

zreszta na białym to mały babel widać

:shock: Nie myślałem że trzeba będzie całe progi wymienić. Ile kosztuje taki próg x 2? Zamierzam autkiem jeszcze pojeździć z 5 latek (takie warunki finansowe choć autko ma już 11 lat na karku). Czy opłaca się robić bez wymiany progów?

Gość heineken72

mi ostatnio blacharz (inny) zaproponował ze zrobi bez wymiany za 200 zł

2 progi i lekko wgniecone dzrzwi

wyczyści popryska ...dwa dni mam pojeżdzić z tym popryskanem i potem przyjechac na obrobke i lakierowanie

nie wiem jakie teraz sa rozwiązania anie jak to robi ale powiedział ze da gwarancje

nie trzeba wymieniać całych tylko część, koszt jednago całego progu to ok 150zł zależy gdzie się kupuje, nie warto tylko podmalowywać bo i tak to wyjdzie, z tym jeżdżeniem na podkładzie to bym uważał, nie bardzo dobry czas teraz na takie wynalazki bo rozumiem że jest zaszpachlowany i podkładowany? pozdrawiam

ja juz rok jezdze po naprawie progow, co dziwne w kazdej p10 rdza dobiera sie od tylnego nadkola :/ Odemnie mechanik wziol 120zl za robote + 110 lakier i podklad, przyokazji prysnął zderzek i lewy tylny kant nadwozia z odklepaniem. Tanio, a do dzis nie widac ze bylo cos robione ;]

...z tym jeżdżeniem na podkładzie to bym uważał, nie bardzo dobry czas teraz na takie wynalazki bo rozumiem że jest zaszpachlowany i podkładowany?

Nie wiem czy to do mnie pisałeś, ale jeszcze nic nie robiłem. Jest fabryczny lakier z wyłażącą rdzą. Dopiero się przymierzam do naprawy.

Patinka jak tego jeszcze nie zaczepiałeś to zostaw to do wiosny, w końcu to tylko 2 miechy, jedź do lakiernika i uzgodnij robotę i wszystko w temacie nie ma co gadać co by było gdyby o jeżdżeniu na pryskanym było do heineken72, swoją drogą jakiś podejrzanie tani lakiernik pozdrawiam

Gość heineken72

te jeżdzenie na pryskanym to ponoć coś nowego ... jakis srodek ochronny, guma kładzina natryskiem czy coś, która hamuje i nawet cofa (tak słyszałem z dwóch źródeł) korozje. schnie pow 48 godzin .

ps. a kto tu mówi o jeździe :? mi zaproponował takie rozwiązanie

można oddać auto na 3 dni na warsztat

ps. ja też czekam do wiosny z tym