Gość wszok Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 silnik 1.4 lx gaznik. silnik w srodkowym pasmie obrotow dlawi sie , pozniej idize dalej.... to juz bylo na forum i na poczatek chcialem sprawdzic sonde. i amm pomysl zeby odpalic samochod i podlaczyc sonde do voltomierza dodawac gazu i patrzec na reakcje. jak myslicie da rade??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2006 silnik 1.4 lx gaznik. silnik w srodkowym pasmie obrotow dlawi sie , pozniej idize dalej.... to juz bylo na forum i na poczatek chcialem sprawdzic sonde. i amm pomysl zeby odpalic samochod i podlaczyc sonde do voltomierza dodawac gazu i patrzec na reakcje. jak myslicie da rade??? no pewno ze da rade. ale lepszy bedzie voltomierz analogowy. Lepiej bedziesz widzial na tym oscylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 silnik 1.4 lx gaznik. silnik w srodkowym pasmie obrotow dlawi sie , pozniej idize dalej.... to juz bylo na forum i na poczatek chcialem sprawdzic sonde. i amm pomysl zeby odpalic samochod i podlaczyc sonde do voltomierza dodawac gazu i patrzec na reakcje. jak myslicie da rade??? podepnij woltomierz do kabla na zapalonym silniku, powinno ci wachlować napiecie w okolicach 0,8-0,9 wolta, mi pokazywał 0,25 wolta czyli był uszkodzony i poszedł do wymiany, zakupiłem boscha jednoprzewodowego za 210 złotych i hula oka :wink: pozdroofki 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 silnik 1.4 lx gaznik. silnik w srodkowym pasmie obrotow dlawi sie , pozniej idize dalej.... to juz bylo na forum i na poczatek chcialem sprawdzic sonde. i amm pomysl zeby odpalic samochod i podlaczyc sonde do voltomierza dodawac gazu i patrzec na reakcje. jak myslicie da rade??? podepnij woltomierz do kabla na zapalonym silniku, powinno ci wachlować napiecie w okolicach 0,8-0,9 wolta, mi pokazywał 0,25 wolta czyli był uszkodzony i poszedł do wymiany, zakupiłem boscha jednoprzewodowego za 210 złotych i hula oka :wink: pozdroofki 8) wez pod uwage ze so rozne sondy L. i maja rozne napiecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snakeee Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zalezy skad jestes. Ja mam np. takie urzadzonko do pomiaru sondy lambda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maglev Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 wez pod uwage ze so rozne sondy L. i maja rozne napiecie. się zgadza, ale wiekszość pracuje przy takim woltażu 8) a u ciebie ile pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcinelli Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 a ja mam pytanko, bo mam podobny problem z 1,6 na gaźniku el. i może też sprawdziłbym na początku sondę, to woltomierz trzeba wpiąć w kabel od sondy który biegnie gdzies tam sobie dalej tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vqsoft1 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 a ja mam pytanko, bo mam podobny problem z 1,6 na gaźniku el. i może też sprawdziłbym na początku sondę, to woltomierz trzeba wpiąć w kabel od sondy który biegnie gdzies tam sobie dalej tak? masz n15? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 22 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2006 a ja mam pytanko, bo mam podobny problem z 1,6 na gaźniku el. i może też sprawdziłbym na początku sondę, to woltomierz trzeba wpiąć w kabel od sondy który biegnie gdzies tam sobie dalej tak? ostatnio mi to robili... jeden kabelek do kabla ktory idzie od sondy tam jest taka zlaczka ktora mozna odpiac i reszta do aq. u mnie zreszta pokazalo ze mam zbyt male napiecie i musze szukac na kablach czy nie ma zwarcia masy lub moze komp byc uszkodzony. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wszok Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 sprawdzilem ale na nie dokonca rozgzanym silniku. jak mam na luznie nie pokazuje nic... moze 0.1 V ja przygazowuje to waha sie w okolicach 0.2 -0-4 oscyluje w tych granicach. uszkodzona czy nie ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derebere Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 sprawdzilem ale na nie dokonca rozgzanym silniku. jak mam na luznie nie pokazuje nic... moze 0.1 V ja przygazowuje to waha sie w okolicach 0.2 -0-4 oscyluje w tych granicach. uszkodzona czy nie ???? ponizej daj eci link ktory mi tez duzo wyjasnil. milego czytania http://www.zss.pl/~moto/www_publikacje/publikacje01.htm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi