Gość slawio Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 WITAM!! MIAŁEM DZISIAJ NIE CIEKAWE ZDARZENIE A MIANOWICIE PEKŁA MI SZYBA PRZEDNIA NA WSKUTEK KAMYSZKA KTORY UDERZYŁ W SZYBE PEKNIECIE JEST O DLUGOSCI 30cm I MAM PYTANIE CZY PRZEDNIA SZYBA JEST KLEJONA? ILE KOSZTYJE WYMIANA? NO I ILE KOSZTUJE SAMA SZYBA UZYWANA BADZ NOWA BO RACZEJ TO SIE JUZ NIE NADAJE DO NAPRAWY ZA ODPOWIEDZI Z GORY DZIEKUJE I POZDRAWIAM! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 200-300 zł, a klejona w sensie przyklejana? A jaki model micry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Adam121 Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 polecam: http://www.jaan.com.pl/autoglass/pl/kontakt/mapa/ i do najbliższego oddziału. Powinni miec szyby do wszystkich typów micry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 mam ten sam problem :] szyba pękła pod prawą wycieraczką i zdnia na dzień pęka coraz bardziej :/ też jestem ciekawy ile kosztuje szyba do k10 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 21 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2006 tak samo jak do wiekszosci aut- 200-300zl z montazem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawio Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam model k11 z 97roku mowicie koszt szyby 200-300zl ale orginalna czy jakis zamienik? a jesli zamiennik to najlepiej jakiej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipfm Opublikowano 23 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2006 Mam model k11 z 97roku mowicie koszt szyby 200-300zl ale orginalna czy jakis zamienik? a jesli zamiennik to najlepiej jakiej firmy? Moze byc polska NordGlass dobra jakosc i mozna za doplata ok 30 zl miec przyciemniany pasek na gorze (chociaz nie wiem czy do Micry tez robia z paskiem). Ojciec ma juz druga taka w swoim Civicu, moze to nie swiadczy dobrze ze musial wymieniac ale kamieniowi nawet oryginal nie sprosta Co do ceny, to w listopadzie do Civica 5d'95 (wersja z przyciemnianym paskiem u gory) placilismy chyba 380 (z wklejeniem oczywiscie). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 tez mam u siebie przednia NordGlass bo jak sprowadzilismy micrunie to mala poprawka blaharska musiala byc przeprowadzina przy podszybiu i nieumiejetnie wyjeli szybe przedia i im poszla... ja jestem zadowolony, bo stara byla cala porysowana a przez nowke patrzy sie jakby jej nie bylo 8) pozatym ojciec ma przednia tez NordGlass w Audi bo stara zaczela pekac... i tez nie narzeka... generalnie polecam NordGlass bo sa niedrogie a narazie nie widze zadnych wad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 a czy przednia szyba jest klejona czy tylko na uszcelce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość coyot Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 ja dalem za szybe z wymiana 295zl - nordglas "zielony" i jestem jak narazie zadowolony :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 31 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2006 ale... czy jest klejona w k-10 czy zwykla uszczelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Ja dałem za szybe też tak tylko że mam zielony pasek u góry jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeXaN Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 ale... czy jest klejona w k-10 czy zwykla uszczelka na oko sądząc to jest tylko na uszczelce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 1 Listopada 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2006 Równierz naprawiają szyby Ale niestety jest to droga sprawa bo kosztuje 100zł za cm szyby, Chyba że ktoś ma szybe ze jej nie da rady dokupić to wtedy nie pozostaje mu nic innego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Longers Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 odswieze temat bo przytrafila mi sie dzisiaj podobna sytuacja, a mianowicie kamyczek walnal mi w szybe przednia. Teraz pytanie czy da sie cos z tym zrobic, szyba nie jest pęknieta tylko tak jakby ukruszona zreszta wrzuce fote http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7985598376.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zefir15 Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 mozesz podjechac z tym do szybiarza, czyli zakladu naprawy szyb, obejrzą dokaldnie i zadecydują czy da sie naprawic. zaplacisz co najwyzej kilkadziesiat za naprawe a nie kilkaset za wstawienie szyby, bo z czasem pekniecie bedzie sie powiekszac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domiss Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Zależy, gdzie to na tej szybie masz... ja mam coś podobnego, ale w części pasażera, więc kierowcy nie przeszkadza. W zakładzie od szyb powiedzieli, że mogą naprawić, ale nie dają gwarancji, że szyba nie pójdzie (a jak pójdzie to płacę za wymianę szyby). Do tego nie mieli akurat wtedy sprzętu (ponoć był w innym punkcie), więc nie zrobiłem. Tej zimy nic się nie stało, choć ogólnie jest tak, że jak zacznie w tym zamarzać woda, to szyba może pęknąć. Ja mam zamiar jeszcze tak trochę pojeździć... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eX Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2008 zakleja ci, ale po takim odprysku najlepiej zakleic to tasma i nie myc tego. jak najszybciej podjechac do szybiarzy. szyba to koszt ok 230-280zl, przynajmniej w sopocie. do octavki placilem 340zl wiec tragedii nie ma. (w octavce mam 4 odpryski i narazie jezdze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi