RAAAD Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) No ja ostatnio też mam problemy z odpalaniem w mrozy ale to w innym temacie Wykręcałem wszystkie i tylko ta cienka część grzeje nawet po 20sek. I chyba są wypalone Zamówiłem Iskry koszt ok 30zł Były Denso po105zł/szt i Ngk 91/szt. Są inne wydatki i temu te tańsze wybrałem. Dam znać czy się polepszy na nowych świecach Kupiłem nowe słoweńskie Iskra 25zł/szt Może się coś polepszy Edytowane 24 Grudnia 2012 przez RAAAD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cropec Opublikowano 11 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Witam mam problem z rozruchem na zimnym silniku podczas ostatnich mrozów -9 stopni C nie mogę odpalić Nissan Primere P11 2.0 TD 2000 r . kręciłem 5 razy dopiero za 6 odpalił . ale jak załapał zaczęło nim telepać i trasc całym autem a obroty spadły do 500 i tak falował przez 4 minuty dopóki się nie rozgrzał . akumulator jest sprawny podawał 12,67 V alternator ładuje 14,4 V , rozrusznik po remoncie nowy bendiks bo stary pekł na pół . Podejrzewam że to świece któraś nie daje żaru . czytałem że przekaźnik od świec powinien pyknąć jak się świece nagrzewają a teraz go nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi