Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Mam problem bo jak przekrece kluczykiem wydobywa sie jakby tarcie metal o metal i auto nie zapala :cry: .Dodam, ze jak otworzylem maske zasmierdzialo spalenizna Czy to wlasnie oznacza padniety rozrusznik? Ile kosztuje regenracja? Czasem mialem podobna sytuacje, ale jak ponownie przekrecilem kluczyk bylo oki, a teraz juz niestety cos zdechlo :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobroy Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Na tyle ile się znam, bo u mnie też było słychać takie darcie metalu o metal, to zdycha Ci rozrusznik. Ja za wymianę bendiksa i tulejek 2 lata temu zapłaciłem 255 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goago Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 w moim przypadku wystarczyło rozkręcić rozrusznik i go wyczyścić, nasmarować(WD-40 nie zastąpiony) zapiekają się tulejki i elektromagnes nie ma siły poruszać dźwignią. po czyszczeniu działa jak złoto :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 dzis na sekunde zadzialal rozrusznik, ale nie dalo sie odpalic a potem gdy go krecilem wydobywal sie tylko szum...myslicie, ze szczotki mogly sie zawiesic :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 właśnie jestem po takiej akcji :wink: wymienił mi szczotki, jakieś tulejki i zregenerował ten cały bendiks, zapłaciłem 200 pln, a objawy miałem takie jak Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 właśnie jestem po takiej akcji :wink: wymienił mi szczotki, jakieś tulejki i zregenerował ten cały bendiks, zapłaciłem 200 pln, a objawy miałem takie jak Tyooo co to za spec :?: Mysle, ze usmiechne sie do CIebie zebys podal mi nr do niego 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 facet jest z Zielonki i troche roboty ma, jest tak że musisz podjechać i ewentualnie zostawić autko, bo robi według kolejki, ja zostawiłem wczoraj o 17 tej i dziś odebrałem po 18 tej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 Szukam na forum i nie mogę znaleźć. W którym miejscu znajduje się rozrusznik? Jak się do niego dobrać żeby wymontować? Mam 100nx gti, ale z silnikiem od P10gt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 20 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2007 doc, pokażę Ci jak to wygląda w 1.6 i myślę, że w 2.0 jest podobnie. Wygląda tak: A jest tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 21 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2007 johny_fellow dzięki! Mam nadzieje, że u mnie jest podobnie. Zabieram się do szukania. Edit: Albo go tam nie ma, albo jestem ślepy szkoda, że nie mam kanału, może gdzie od spodu go widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 yyy, wg tego zdjecia, kołko wskazuje iz rozrusznik jest od niby strony rozrządu?? jak to mozliwe? zawsze myslalem ze rozrusznik jest po stronie koła zamachowego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yupii Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 yyy, wg tego zdjecia, kołko wskazuje iz rozrusznik jest od niby strony rozrządu?? jak to mozliwe? zawsze myslalem ze rozrusznik jest po stronie koła zamachowego.... Witka. Dobrze prawisz Waść. Z punktu widzenia przedstawionego na tej fotce to jest gdzieś w tym miejscu gdzie wycięte. Dokładniej to jest w dość trudno dostępnym miejscu pod kolektorem ssącym. Acha. Zapomniałem dodać że praktycznie to najlepiej znaleźć rozrusznik w ten sposób. Spójż na aku, a dokładnie na + od tego zasisku na aku idzie dość gruby kabel. Złap go i jak po sznurku doprowadzi on Cię do rozrusznika. To tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Rozbebeszyłem cały dolot aż do przepustnicy (czy jak to się zwie to za mikserem a przed silnikiem), szukałem i szukałem i lipa Domyślam się jedynie, że gdzieś bliżej kolektora dolotowego. Jutro jadę do mecha, niech się męczy, bo widzę, że coś ze mnie **** nie mechanik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soul Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 musi tam byc hmm... a moze nie ma? w takim razie poszukaj otworu z przodu auta na korbe rozruchową ;) ;) tak jak kolega wyzej pisze... szukaj po kablach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 No i kupa Wysrało się wszystko, co się w rozruszniku wysrać mogło. Na bendiks czekam do poniedziałku, a auto potrzebne mi było na weekend, dodatkowo mech skasuje 280 za wszystko... a miało być tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 26 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2007 mech skasuje 280 za wszystko... a miało być tanio Oh f*ck! U mnie za kompletną regenerację rozrusznika zapłaciłem 120zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 29 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2007 Co by mało było, gostek nie ma jakiejś części i nie może dostać, więc auto stoi od piątku i czeka na lepsze czasy... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ice Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 w moim przypadku wystarczyło rozkręcić rozrusznik i go wyczyścić, nasmarować(WD-40 nie zastąpiony) zapiekają się tulejki i elektromagnes nie ma siły poruszać dźwignią. po czyszczeniu działa jak złoto :wink: WD-40 nie smaruje ! Tylko usuwa stary smar i osady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 doc, czego nie pisałeś na grupie że masz walnięty rozruch?? Na Poniatowskiego zapłaciłem za wymianę szczotek, wirnika, bendiksa i tulejek 200 !! Zrobione w ciągu 5h... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misiek_83 Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 Podlacze sie pod temat.Co prawda nie nissan ale chyba poradzicie cos.Wsiadam do auta przekrecam kluczyk i cisza,tylko kontrolki na desce lekko ciemnieja.Zadnego dzwieku.Moze jakbym postukal mlotkiem,to by ruszyl?Taka druciarska metoda troche,mozliwe ze cos sie zawiesilo :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 30 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2007 doc, czego nie pisałeś na grupie że masz walnięty rozruch?? Na Poniatowskiego zapłaciłem za wymianę szczotek, wirnika, bendiksa i tulejek 200 !! Zrobione w ciągu 5h... O masz W sumie nie chciałem zaśmiecać tematu spotkania, napisałem tylko tutaj. Kosztowne niedociągnięcie A auta dalej nie ma Edit: Może w SR20 są kosztowniejsze zabawki do rozrusznika? Się tam nie znam na tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziutek Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 doc, jak możesz to zabierz auto od tego gościa, zadzwoń na Poniatowskiego i zapytaj czy mają wszystkie części. Nie podejżewam, żeby nie bylo można dokupić jakiegoś elementu w ciągu dwóch trzech dni. misiek_83, przyłożyć można zawsze Jeżeli to podwieszone szczotki, to na pewno pomoże. Posłuchaj czy bendiks zaskakuje i dopiero przygasają czy od razu. Najpierw przeczyść połączenia masy i plusa a potem bij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doc Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 No i w końcu nyska w domu. Wymiana dupereli, zgodnie z umową, 280 zeta. Spodziewałem się mniej, ale trudno, dobrze, że już jeździ. Dzięki za rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi