Gość norbi82 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 mam pytanko.moja primerka p10 1.6 benzynka pali mi teraz ok.12literków.chyba troche za dużo,mimi tego ze jest tak zimno.jakieś rady?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 Masz LPG? Jaki średnio dystans przejeżdżasz od rozruchu do zgaszenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi82 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 nie,nie mam lpg.to zalezy ale ostatnio ok 10km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 24 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2006 nie,nie mam lpg.to zalezy ale ostatnio ok 10km. to co sie dziwisz przy tych temp. to Ci sie ledwo ssanie wyłaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 nie,nie mam lpg.to zalezy ale ostatnio ok 10km. to co sie dziwisz przy tych temp. to Ci sie ledwo ssanie wyłaczy U mnie ssanie wyłącza się po przejchaniu jakieś 3-4 km, ale fakt że wcześniej autko się grzeje na luzie a ja sobie szybki skrobię ;-) Jeżeli przy normalnych temperaturtach pali Ci w normie a podwyższone spalanie obserujesz teraz jak nastały mrozy, to faktycznie nie ma co się czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi82 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 no tak.chyba muszę czekać na ocieplenie 8) normalnie nie przekracza 8 literków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 W zimie najlepiej nie mierzyć zużycia paliwa, bo można popaść w jesienną depresję :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Wyluzuj, przy tych temperaturach i krótkich trasach to normalne. Ja też robię do roboty 10 km. w jedną stronę i też takie spalanie. Lepiej bedzie jak się ociepli ( ale wtedy przyciszniesz gaz ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shogun Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam A u mnie od 4 miesięcy pali tyle samo, niezależnie od pogody. Najmniej spalił 10 litrów najwięcej 10.2 litra (stała trasa do pracy ok. 23km i trochę po mieście). W trasie 7.8 do 8 litrów. A lubię sobie często męsko ruszyć ze świateł. Twoja nyska trochę za dużo pali, ale może stoisz dużo w korkach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mariusz Szwałkiewicz Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Fakt, przy przejeżdżaniu przez Wisłę czasami dopiero na czwarej zmianie swiateł udaje sie przejechać przez krzyżówkę. Taki miejscowy folklor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 bzdury, co wy piszecie? Że niby 12 litrów (zakładam, że gościu dobrze mierzy), przy silniku 1,6 to norma i wszystko cacy? A bzdura. Kolega w bwm 525 spala zimą po mieście 11,5 litra, a jeździ jak wariat. A tutaj 1,6 i 12 litrów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 bzdury, co wy piszecie? Że niby 12 litrów (zakładam, że gościu dobrze mierzy), przy silniku 1,6 to norma i wszystko cacy? A bzdura. Kolega w bwm 525 spala zimą po mieście 11,5 litra, a jeździ jak wariat. A tutaj 1,6 i 12 litrów?nie masz 1.6 to nie wiesz ile pali, a porownywac to sobie mozna, z reszta chyba kolega chce sie dowartosciowac, ze spala mu 11.5l, bo jakos mojemu znajomemu w e30 318i palila 12 l w miescie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 bzdury, co wy piszecie? Że niby 12 litrów (zakładam, że gościu dobrze mierzy), przy silniku 1,6 to norma i wszystko cacy? A bzdura. Kolega w bwm 525 spala zimą po mieście 11,5 litra, a jeździ jak wariat. A tutaj 1,6 i 12 litrów?nie masz 1.6 to nie wiesz ile pali, a porownywac to sobie mozna, z reszta chyba kolega chce sie dowartosciowac, ze spala mu 11.5l, bo jakos mojemu znajomemu w e30 318i palila 12 l w miescie. masz rację, że nie można porównywać, tak tylko napisałem obrazowo. Ale i tak się będę upierał, że 12 litrów w silniku 1,6 świadczy o jakiejś awarii. Bo po prostu nie ma cudów. Fiat 125p tyle pali :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość norbi82 Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 no niestety takie spalanie wyszło.tylko o jakiej awari to świadczy jak nawet mechanik nie wie o co chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 bzdury, co wy piszecie? Że niby 12 litrów (zakładam, że gościu dobrze mierzy), przy silniku 1,6 to norma i wszystko cacy? A bzdura. Kolega w bwm 525 spala zimą po mieście 11,5 litra, a jeździ jak wariat. A tutaj 1,6 i 12 litrów? Moja nyska 1.6 przy takiej pogodzie i bardzo krótkich trasach ok. 7km też mi pali 12. Co do bmw to mój kumpel w e36 2.0 w lato nie może wyjść z 12 nie mówiąc iel musi mu palić teraz. Co do awarii to nie sądze aby taka miała miejsce, bo podwyższone spalanie widze tylko jak mamy ujemne temperatury. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość saki Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 no niestety takie spalanie wyszło.tylko o jakiej awari to świadczy jak nawet mechanik nie wie o co chodzi nie wiem o jakiej awarii to świadczy, ale po prostu moim zdaniem cudów nie ma. Silniki o pojemności 1600 centymetrów sześciennych nie ma prawo wziąć 12 litrów na 100 kilometrów. Moja almera, fakt, że o 200 centymetrów mniejsza pali zimą 8,5 litra. A moje trasy są codziennie takie same. Rano 6,5 kilometra do pracy w mieście, wieczorem 6,5 kilometra z pracy do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 nie wiem o jakiej awarii to świadczy, ale po prostu moim zdaniem cudów nie ma. Silniki o pojemności 1600 centymetrów sześciennych nie ma prawo wziąć 12 litrów na 100 kilometrów. Moja almera, fakt, że o 200 centymetrów mniejsza pali zimą 8,5 litra. A moje trasy są codziennie takie same. Rano 6,5 kilometra do pracy w mieście, wieczorem 6,5 kilometra z pracy do domu. Ale Twoja Almera jest już na wtrysku a np. sunny czy 100NX są w większości jeszcze na gaźniku a on troszke inną ma zasade działania i w troche większej ilości dawkuje paliwo, poza tym auto z gaźnikiem mającym automatyczne ssanie zawsze dużo pali zimą, bo ssanie jest bardzo długo włączone. Elo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekB9 Opublikowano 8 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2006 no niestety takie spalanie wyszło.tylko o jakiej awari to świadczy jak nawet mechanik nie wie o co chodzi nie wiem o jakiej awarii to świadczy, ale po prostu moim zdaniem cudów nie ma. Silniki o pojemności 1600 centymetrów sześciennych nie ma prawo wziąć 12 litrów na 100 kilometrów. Moja almera, fakt, że o 200 centymetrów mniejsza pali zimą 8,5 litra. A moje trasy są codziennie takie same. Rano 6,5 kilometra do pracy w mieście, wieczorem 6,5 kilometra z pracy do domu. Jeżeli silnik 1,4i -fakt że forda 96 w dobrej kndycji potrafi spalić w zimie 12l. To 1,6 chyba też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ehen Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Moja 1.6 tez pali jak smok. W mieście to spokojnie 12 l spali, moze i 13 jak krótkie odcinki. Ja bym szukal raczej winy u Japońców, że dali taki silnik (trochę mały) do tak dużej budy :wink: ps oczywiscie benzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 A ja bym szukał powodu w automatycznym ssaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Moja 1.6 tez pali jak smok. W mieście to spokojnie 12 l spali, moze i 13 jak krótkie odcinki. Ja bym szukal raczej winy u Japońców, że dali taki silnik (trochę mały) do tak dużej budy :wink: ps oczywiscie benzyny Olaboga :shock: mnie to się tyle gazu nie udaje spalić mimo najszczerszych chęci :?: Przecież P10 jest niewiele cięższa od N15? (chyba niecałe 100kg różnicy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 Hahaha to ja Was rozwalę... mam Micrę 1.0 z 2001r. więc dość nowoczesny silnik i pali mi nawet 10-12l/100km w mieście. I dla mnie to nic dziwnego bo mimo, że dziennie pokonuję ok.30-70km to samochód jest co chwilę gaszony i zapalany (ze względu na charakter pracy) i nawet nie zdąży sie silnik pożadnie rozgrzać a już jest gaszony. Drugą sprawą jest moja dość ciężka noga, dzięki której to spalanie też rośnie. A to, że BMW 525 pali 11,5l w mieście zimą to raczej pic osoby która chce ją sprzedaći nie może znaleść kupca. Przecież BMW żre jak smok, z takim silnikiem to pewnie zaczyna od 15l latem. Wiem bo jeździłem BMW 327 i wiem jak to potrafi chlapać nawet przy oszczędnej jeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi