Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kolejny raz o ASO

Gość Maciek78
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wątpliwość. Byłem w ASO Nissana w Rzeszowie zapytać o dwie kwestie:

- wymiana oleju - koleś krzyknął 270 zł :shock: :shock: - chyba kosmos?

- wymiana świec - no i tu powiedział, że Nissan zaleca NGK i komplet mają po 120 zł. Możliwe to to?

I jeszcze jedna kwestia - już nie o ASO. Otóż pytałem się o instalacje gazowe. W jednej firmie polecili coś za 1250 zł - zawory Tomasetti. Ja mam gaźnik i ponoć tylko tyle mi jest potrzebne. Natomiast w innej krzyknęli 2400 zł - BRC lub coś włoskobrzmiącego, też na B. I tam powiedział m.in. że wkładają dwa cośtam. I pytanie - czy ta instalka za 1250 jest warta zakładania?

Pozdrawiam

chlopie jedz do mechanika jakiegos w poblizu kup dobry ole i popros o wymiane skasuje cie 15zl tak mnie i za wszystko zaplacilem bodajze 90zł a swiece NGk naprawde sa GITNE ale nie orietuje sie w jakich cenach chodza....

Z olejem to zapytałem, ale sam nie chcę tam wymieniać. Chodziło mi o podłączenie do komputera - 160 zetów :D

Ale zastanawiają ceny - 270 za olej i "tylko"?? 120 za komplet świec?

instalki gazowe na ogół sa tzw mieszane tzn jedna firma reduktor, inna wielozawór inna filtry inna butla najwazniejszeżeby reduktor dostosowany był do mocy silnika...

Tomasetti to tez nie ostatnia firma.

Złe opinie słyszałem jedynie o reduktorach BRC (nie wiem nie testowałem)

Lovato starczyło mi na 120 tys ale bez wiekszych problemów w trakcie eksploatacji (nawet prawie nie serwisowanej)

A tomasetti albo tomasetto produkuje najczęściej stosowane .. wielozawory i zawory wlewowe

Pozdr

Swiece NGK - 11 zł/szt x 4 = 44 zł + ewentualnie 20 zł za wymiane. Chyba ich lekko poj****

A ja myślałem, że 120 zł to tanio :D:D 8)

ja ostatnio za 4 świece NGK zapłaciłem 40zł, za wymiane nic nie zapłaciłem bo sam je wymieniłem :wink:

Za świece kosmos tak samo jak i za olej a i tak pewnie zaleją lotosem. Nie polecam ASO choć czasem trzeba coś od nich kupić bo nie ma niektórych zamienników a naprawy tylko w zaprzyjaźnionych prywatnych wasztatach. Takie moje zdanie i pewnie wielu forumowiczów się ze mną zgodzi.Drogoooooooooooo

pozdrawiam

Ja płaciłem w Koszalinie za wymianę oleju na Shella + filtr 75,00zł. Kiedyś była to stacja Carmana, teraz przejął to ktoś inny.Zrobili elegancko i szybko.Wszystko dokładnie wyczyścili papierkiem, jeśli cos im nakapało.

Odnośnie tomasotto - OK. Mam i nie narzekam.Zapłaciłem w maju 1350 zł.W lato pali mi ok.8,5 w zimie 10,00l.