Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] V max dla silnika 1,5 dCi

Gość marcinde
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

a jak by sprobowac na 4 biegu....moze odrobine szybciej pojedzie???podbno na tym biegu najlepiej sie zapina??? bo 5 jest nadbiegiem..... co wy na to????U mnie tex V- max 180 km/h :evil:

Ja nie próbowałem jeszcze tak szybko. Ale te 180 km/h to całkiem niezła prędkość w porównaniu do 168 km/h podawanej w danych technicznych.

Tylko że 180 km/h na liczniku to może być 168 km/h w rzeczywistości :)

to chyba masz lekko zamulony egzemplarz. moja przy 150 to dopiero kończy żwawo przyspieszać. dalej przyspiesza już wolniej, ale mijam cyferkę 160.

moja swobodnie przyspiesza do 160km/h, moze to dlatego ze nie cackalem sie z autem na samym poczatku, wychodze z zalozenia ze czasy w ktorych docieralo sie silniki dawno juz minely a zakupiony samochod (mowie oczywiscie o nowym) ma od razu dawac uzytkownikowi full-radosc, czyz nie mam racji? :wink:

Gość thomson30

Maro chyba nie masz. Ja swojego docierałem spokojnie , plus wymiana oleju i ciągnie do 170km/h. Szybciej nie jechałem ale rozkręcał się dalej. Niestety to nie jest samochód do takiej jazdy. może kiedyś na autostradzie. Sama instrukcja podkreśla to (oby chodził Ci jak najdłużej :D

yyyy instrukcja powiadzasz... cholera no gdzies tu byla... :lol: , oki kazdy dociera/pociera jak potrafi, ale mysle ze jeszcze duuuzo mi brakuje zebym zalatwil silnik na amen :twisted:, poki co jestem zadowolony z auta aczkolwiek... :wink:

• 2 lata później...

2 tygodnie temy bylem w niemczech, trasa na rostock, w kolbaskowie zatankowalem Diesel Ulitmate pelen bak, dwie osoby i dwa bagaze. Co mnie zdziwilo predkosciomierz przekroczyl 190 km/h, oczywiscie na plaskim i byl tak na srodku pomoiedzy 190 km/h a 195km/h wiecej nie dalo rady.....w drodze powrotnej juz tak nie szarzowalem, bo mialem malo paliwa, ale raz dobilo do 190 km/h

mowa o silniku 1.5 DCI

Gość porcupine

na GPSsie mam zarejestrowaną maksymalną prędkość - 188 km/h. Czyli na liczniku musiało być 193 km/h (licznik zawyża o 5 km/h względem GPSu) :) W sumie zdziwiłem się jak to zobaczyłem :D

to chyba masz lekko zamulony egzemplarz. moja przy 150 to dopiero kończy żwawo przyspieszać. dalej przyspiesza już wolniej, ale mijam cyferkę 160.

Witam!!!

Ja swoją 1.5 dci Visa+ jechałem 160 i myślę że jeszcze bym coś z niej wydusił!

Pozdrawiam