Gość tytus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Witam Jeżdze Nissanem Sunny 1,4 16V '94 Od dłuzszego czasu mam problem z zagrzaniem silnika. Dojeżdzam do pracy jakies 20km. W umiarkowanych mrozach(-5) w połowie drogi wskażnik troche sie podnosi się ale nie dużo ponad dolną kreske, a przy ostatnich mrozach nie mam nawet co marzyć o ciepłym silniku. Silnik zagrzeje mi się już pod garażem na postoju. Czy ktoś wie co trzeba wymienić (może termostat) bo przez ten zimny silnik mam spalanie na poziomie 12L. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojciul Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Termostat... Weź go wyciągnij i wrzuć do szklanki z gorącą wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Termostat... Weź go wyciągnij i wrzuć do szklanki z gorącą wodą... Naprawi sie sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maciejka_sz Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Termostat do wymiany... od razu do sklepu tylko kup taki jak do twojego modelu ma byc - odpowiednia temperatura otwarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tytus Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Dzięki za porady. Jak wymienie to odpisze co i jak sie dzieje z furą. Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojciul Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Nie no chodziło mi tyklo o to żeby sprawdzić czy działa... Choć jeszcze nie słyszałem, żeby w nissanie cosik innago nawaliło... Co innego golfy gdzie zatykają sie te kanaliki w silniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 hhhm, u mnie jest podobnie, silnik wyraznie wolniej sie nagrzewa i rzy tej temperaturze ciezko jest osiagnac polowe na wskazniku ... wymienic termostat ????, bo wczesniej bylo wszystko za***iscie, zagrzewal sie szybko :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Wymienić bo pewnie jest cały czas otwarty. Niedawno był taki temacik wiec przed wymianą przeczytać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zicoo Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Znalazlem cos takiego... http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=82920037 jak kupie bedzie dobry ?? Czy bede umial sam to wymienic ??? nie ma z tym jakichs wiekszych problemow... W sumie jutro moze zajrze do manuala i tam poszukam co i jak.... ale chetnie poslucham rad kogos kto jush wyminial u siebie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominik86st Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 a gdzie taki termostat się znajduje w samochodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zastanawiam się czy ten termostat na aukcji jest dobry, bo np w moim sunny jest inna uszczelka. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wojciul Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Idź do sklepu i niech po katalogu Ci zamówią... Tylko patrz żeby temperatura była odpowiednia... Choć w cywilnych wersjach chyba nie ma z tym aż takich problemów jak w GTIkach... I jak cosik będzie nie tak to oddasz do sklepu a na allegro to będzie trwało... A podróbę kupisz za 18 złotych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sami Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 wymiana termostatu w moim autku zajela mi godzine, lacznie z jazda na stacje po plyn i jazda probna po wymianie. A robilem to pierwszy raz, wiec zadna filozofia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi